torstai 15. marraskuuta 2012

Mikä ihmeen silmukkamerkki?

Kutominen on ollut minulle hepreaa ja siansaksaa, ylivoimaisen vaikeaa. Talvella 2011 päätin kuitenkin opetella kutomaan sukat. Eikä vaan sukat, vaan kahta sukkaa yhtäaikaa, pyöröpuikoilla ja varpaista lähtien. Phui. Olipahan opettelua, eikä kärki ole vieläkään mieluinen. Ohjeita etsiessäni törmäsin termiin silmukkamerkki, ja siitähän piti sitten ottaa selvää.
 
 
Lenkkimerkki kulkee puikolla mukana merkkaamassa kuvion tai kerroksen vaihtumiskohtaa, keskikohtaa, kavennusta, levennystä, mitä tahansa erikoistapahtumaa. Sitä voi käyttää silmukoiden luomisessa, ettei sekoa niin helposti laskuissa 598:nnen silmukan kohdalla ja joudu aloittamaan laskemista alusta.
 
Lukollinen kerrosmerkki taas saa jäädä neuloksen väliin ja se on helppo napata työn edistyessä pois neuleesta. Kerroksiakin on helpompi laskea vaikka 10 kerrallaan kuin aloittaa aina alusta. Yleisön toiveesta setissä on mukana kaksi kerrosmerkkiä.
 
Koristeltu hakanaula pitää merkit tallessa ja järjestyksessä. Onpa sille kuulemma helppo ottaa talteen lapasen peukun silmätkin. Siitä minä en tiedä mitään... Joku osti merkkisetin rintakoruksi, toinen kertoi laittavansa kerrosmerkin kaulakoruun ja kolmas vetoketjuun. Mielikuvitus on ainoa raja näiden käytölle.
 
Silmukkamerkkisettejä en sen kummemmin varmaankaan täällä esittele, mitä nyt joitain silloin tällöin. Nämä tuppaavat olemaan sarjassa "Tehdään sitten kun tarvis on ja lähtevät käyttöön samoin tein". Mieluisen värisiä settejä saa toki tilata, setissä hakaneula, neljä lenkkimerkkiä ja kaksi kerrosmerkkiä. Hinta setille 7,50€.
 
SIK002 7,50€
 
SIK012 7,50€
 

2 kommenttia:

  1. Naakin on ihan lankaihmisen juttuja! :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan lankaihmisille tarkoitettuja! Muistuta lahopäätä, niin pistetään sullekin pakettiin. Just tein itelleni oikein perusyksinkertaiset, hyvin simppelit, hopeiset - kuinkas muutenkaan. Vielä kun se sukka sujuisi...

      Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.