sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Ensimmäinen bola

Maailmalla bola -koruja käyttävät tulevat äidit. Bola -pallo helisee vienosti vatsan päällä, ja vauva oppii jo ennen syntymäänsä tunnistamaan tutun helinän. Halusin ehdottomasti tehdä ystävälleni tällaisen. Yhdistin vähän itse taottuja sydämiä, hopeaketjuja, nahkanauhaa, unakiittia ja valmiina ostamani helinäpallon. Enpä ole huomannut kysyä, onko karkauspäivän lapsukainen kuulostellut helinää syntymänsä jälkeen.


Suomessa helisevää palloa on käytetty hieman eri tarkoituksessa. Sellaista käytettiin kehdon eli komsion päällä karkoittamassa pahoja henkiä ja tuomassa lapselle turvaa. Komsiopallo varjeli lasta erityisesti maahisilta, jotka yrittivät vaihtaa lapsia omiinsa. Nykyisin haluaisin tehdä mahdollisimman paljon korunosista itse, komsiopallokin olisi tekolistalla - se kiehtoo suunnattomasti.

4 kommenttia:

 1. Aivan ihana! Mutta itse en tuommoista enaa taida tarvita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tehdään sulle sitten muuten vaan helinäpallo <3 Voipihan se suojella kantajaansa muuten vaankin, jos me niin päätetään.

   Poista
 2. Kolmen ämmän koplasta yksi26. tammikuuta 2013 klo 18.45

  Tämän korun kantajalla tuli tippa silmään muistoista. Olen käyttänyt korua paljon syntymän jälkeenkin, mutta enpä ole hoksannut seurata tunnistaako pikkuinen äänen. Testaukseen siis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta kiva, että liikuttaa. Toisaalta ei ole kiva itkettää... Jokainen kivi ja elementti oli etukäteen ajateltu. Lopputulos menee sitten tunteella. Halit erikoispikkuiselle!

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.