tiistai 22. tammikuuta 2013

Parempi myöhään...

...kuin ei silloinkaan. Näin se vaan on. Vaikkei tässä valmiissa maalimassa ole kiiru minnekään, en silti ehdi tehdä mitään. Ruti ruti.

Kävin ensimmäisen kerran eläissäni kokeilemassa lamppuhelmien tekemistä tamperelaisella helmistudiolla viime syksynä. Se on sitten koukuttavaa hommaa. En voi sanoa, että tulokset puhuisivat puolestaan, mutta kivaa oli. Kymmenkunta helmeä sain tehtyä. Luonnollisestikin kaikki erilaisia niin kooltaan, muodoltaan kuin väriltäänkin, jotta niistä ei varmasti saa tehtyä mitään korua. Tyypillistä minua. Eihän nyt mitenkään voi keskittyä vain yhteen juttuun, kun pitää kokeilla kaikkea mahdollista ihanuutta, minkä ope vain keksii kertoa.

Tammikuun pimeydessä kokosimme porukan, ja lähdimme kurssittelemaan lisää helmien valmistusta. Noita helmiä vielä odottelen saapuvaksi ja kuvattavaksi, mutta edelliset on vihdoinkin jalostettu hyötykäyttöön.

Ihanoita, vihreitä, ilmakuplallisia, muotopuolia. Ei haittaa minnuu, ei laisinkaan. Tästä tuli mulle kesäriipus paksussa hopeavaijerissa. Helmien väliin piti pistää hopeiset ufohelmet, että sain isoreikäiset mollukat pysymään siivosti paikoillaan.

Tämä riipus swarovskien kanssa on  itseasiassa tammikuista satoa. Tämä kaveri pääsi jo kotiin, koska hän on värikokeilu, jonka jäähdytin muuten kuin uunissa. Tämän kestäminen on jäähdytystavasta johtuen hieman epävarmaa, joten hänkin joutui jäämään mulle kotiin. Hää pääs jo eilen töihinkin ulkoilemaan.

Viimoinen helmi on aivan onnenkantamoinen. Pää alkoi olla jo jumissa, kädet eivät totelleet, tekemisessä ei ollut enää mitään järkeä. Mälväsin, sulatin, pyöritin, valutin, pistelin ja lisäsin väriä värin päälle. Ei mitään haisua, mitä olin tekemässä. Helmi uuniin ja aivot solmussa kotiin, niin siinä kävi. Tällainen kaunokainen paljastui paketista, kun Ellu lähetti helmiä seuraavalla viikolla. Mä olen ihan ite tehnyt tän, ihan ite. Helmihatuksi hopeasavesta väsäämäni koivunlehti, ja uusi lemppaririipus oli tehty. Rrrrrakastan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.