sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Hopeiset arkirannekkeet


Uusia ketjumalleja tulee opeteltua luvattoman harvoin, vaikka punominen on äärimmäisen mukavaa ja rentouttavaa. Itse käytän vain hopeaa, ja jokainen tietää hopean hinnan olevan taivaissa tällä hetkellä. Sen takia ketjut jäävätkin yleensä rannemittaan. Tässä muutamia malleja, jotka sopivat oikein hyvin arkikäyttöön, eivät ole liian hienoja resuisen t-paidankaan kanssa.
 

Ensimmäisenä esittelyssä Sweetpea, josta olen tehnyt kaulaversionkin. Silloin millinen lanka maksoi alle puolet siitä mitä nyt... Nyyh. Etsin ohjeen jostain netin syövereistä, ja jenkkikoot ja omat veivit eivät menneet ihan yks' yhteen. Lenkit ovat hieman liian isoja, ja rummuttaessa ketjuun ilmaantui yksi virhe. En ole muistanut sitä korjata.

Jokainen on tehnyt tällaisen ketjun, tässä ei ole mitään ihmeellistä. Juotettuja, taottuja renkaita lenkeillä yhteen ja omatekoinen salpalukko. Ei spesiaali, mutta itsetehty.

Viikinkisolmu oli kesän 2011 satoa, joka piti samana syksynä opetella. Tälle löysin juuri yhtenä päivänä maailmalta jonkin toisenkin nimen, taisi olla "4 winds". Tykkään tästä tosi kovasti. Tein tästä vahvemman version kälylleni kaulaan ja ranteeseen.
 
Pikkukäpy oli kesän 2012 ketjusatoa. Millisestä tehtynä sopvan painava, muttei liian massiivinen. Tykkään siitä kovasti. Iso käpykin on tietysti olemassa, mutta sitä en ole vielä testannut. Taitaa olla minun makuuni liian raskas. Tämä on enemmänkin sellainen männynkäpy, ja iso käpy sellainen kuusenkäpy.

4 kommenttia:

 1. Ihanuuksia jokaikinen! Kylla olet sitten taitava.... no se nyt tiedettiin jo aikaisemminkin.... fiksu mina. Kerrassaan upeita! :D

  VastaaPoista
 2. Pikkukäpy on mun makuun, mutta kaikki ovat upeita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkukäpy eksyy ranteeseen vähintään joka toinen viikko, se on tosi kiva.

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.