torstai 28. helmikuuta 2013

Väänneltyä hopeaa

Nämä ovat jatkojalostusta Toverini Metallikässymiehen Kankaanpään kesäkurssilla harjoittelemille palluroille. Meillä on keskiviikkokurssilla hirmu kiva porukka, joka jakaa osaamisen ja ideat ja työkalut ja kaikki. Minen ole koskaan kesällä päässyt noille Kankaanpään hopeakursseille, mutta onneksi tieto siirtyy!
 
Palloset on siis värkätty ja juotettu muutamista hopealangasta väännetyistä lenkeistä. Näihin korviksiin raaskin vihdoin käyttää nuo hilloamani koukut. Ostin ne joskus aikanaan malliksi, jotta teen itse "sitten joskus" samanlaisia. Yllättävää kyllä, se "joskus" ei ole vielä tullut... Mulle on itsellenikin vähän arvoitus, kuinka ihmeessä nuo yläreunan kristallit pysyy kiinni. Olen tehnyt sinne jonkin nerokkaan jutun, jota en saa selville purkamatta roikuttimia. Pysyköön arvoituksena.
 
Nämä ovat maailman yksinkertaiset hopeaväkerrykset - mutta omalla tavallaan niin kivat. Paksu taottu lanka, lenkkien juottamiset, vähän kipertelyä ja vääntelyä, vähän patinointia ja paljon rummutusta. Siinäpä oivat arkikorvikset.
 
Joskus pitää päästä helepolla, tai vieläkin helepommalla. Silloin otetaan malliksi ostetut, valmiit hopealenkit ja koukut, pari helmihattua ja korupiikkiä. Kieputellaan tiikerinraudat helmihattujen syliin ja kiinnitetään komeus koukkuun. Kevyet, mutta pitkät killuttimet. Kivat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.