tiistai 5. maaliskuuta 2013

Perusasioiden pariin


Mulla alkoi loma. Ihana, odotettu ja tarpeeseen tuleva talviloma. Koko viikolle olen sopinut yhden kurssipäivän ja yhden kyläilypäivän. Kaikki loput päivät saan nollata päätä koruilun, sukankutomisen, lukemisen ja ulkoilun parissa. Huippua!
 
Ensimmäisenä päätin tehdä vähän osasia tuleviin koruihin. Yhteen tilauskoruun tarvitaan sydämiä, joten päätin tehdä niitä millisestä langasta. Ensin tehdään lenkit, juotetaan ne, muotoillaan sydämiksi, punsseloidaan ja rummutetaan. Toinen puoli sai jäädä kuvioimattomaksi. Näistä tuli melko kivoja.
 
Samaan juotoshässäkkäsyssyyn päätin tehdä tällaisia pikkuruisia lenksuja. Luulenpa, että näitä tulen käyttämään jonain vuonna valmistuvassa Sparrow-korussa. Pirates of the Caribbean -leffat ovat niin huippuja, että suosikkikapteeni ansaitsee nimisensä korun, kyllä vaan.

Jämähopeita piti vielä sulatella palleroisiksi. Näille ei ole vielä suunnitelmaa, mutta eivätköhän hekin paikkansa jostain löydä. Tuosta yhdestä oikealla olevasta tuli häkellyttävän tasapintainen.
 
Koko komeuden kuorruttivat langasta muotoillut korviskoukut, joista oli jo pulaa. Nyt muistan, miksi en niin mielelläni lähde niitä tekemään. Kun kaikki ylläolevat, neljä sormusta ja kourallinen korviskoukkuja laitetaan samaan kiillotusrumpuun tunniksi, on katastrofi valmis. Mulla meni varmasti toinenkin tunti, että sain sen sekametelisopan selvitettyä.
 

2 kommenttia:

  1. Sinun jämähopeapallerot on ihan samannäköisiä kuin minunkin :) Noita on hauska tehdä, kun ei oikein tiedä, että millaisia niistä lopulta tulee. Kaikki vähän erilaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän näissä palleroissa on kivaa, kun koskaan ei tiedä lopputulosta ennakkoon. Pätee tosin kaikkiin mun tekemiin koruihinkin :-)

      Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.