torstai 7. maaliskuuta 2013

Pikasormuksia

Kurssikaveri tarvitsi hopealankaa, joten pitihän samaan tilaukseen tietty osallistua. Raaskin tilata ihan kokonaisen metrin 2-millistä puolipyöreää lankaa. Tuhoamisvauhti oli tähtitieteellinen. Taisin tuhrata koko metrin noin kymmenessä minuutissa. Halpaa ku saippua, vai kuinkas se vanha kansa sanoikaan.
 
Mitä siitä sitten tuli. Noh, siitähän tuli kauan himoitsemani vieteri-rinkula-sormus. Tämä on niin maan perusteellisen yksinkertainen ja hiano, sentin leveä ja sormessa mukava kuin mikä. Oikean työkalun lainaamisen jälkeen aikaa meni suunnitelmasta valmiisen noin kaksi minuuttia. Tykkään.
 
Meinasinpa sitten tehdä anopille samanlaisen. Hän tykkää kovasti tällaisista muhkeista sormuksista. Ei sitten mennyt kuin siinä yhdessä kotoiluohjelmassa. Ajattelin vielä juottaa päät vieteriin kiinni, etteivät alkaisi repsottaa. Ennenkö juotospala lähti edes sulamaan, mäjähti vieteri kahteen osaan. Enpä ole ennen nähnyt hopean käyttäytyvät tuolla tavoin. Ei saanut anoppi sitten sormusta. Harjasin toisen näistä puolikkaista. Luulenpa, että istutan siihen jollakin tavalla jonkun kiven tuohon keskelle. Ajatus on vielä hieman hakusessa. 

Kirkkaalle versiolle ei ole vielä jatkojalostussuunnitelmaa. Sekin kyllä selviää aikanaan, ties vaikka siitä tulisi uusi versio kukkasormuksesta. Tämä saa tosin toistaiseksi kelvata näin, onhan hän jo päässyt käyttöönkin muutaman kerran.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.