tiistai 9. huhtikuuta 2013

Maaliskuun lamppuhelmiä

Olen jäänyt koukkuun - lamppuhelmikoukkuun. Käytiin "oman porukan" kanssa taas lauantaina hieman Helmistudiolla helmeilemässä. Nyt olisi siis hyvä aika postailla edellisiä tuotoksia, jota käytiin väkertämässä maaliskuulla.
 
Päivän väriksi olin päättänyt etukäteen violetin. Yksi tilauskoru, johon olin saanut täysin vapaat kädet, takkusi kovasti. Ajattelinpa sitten, että josko tekisin ekaksi helmiä, ja katsoisin mitä ne sanovat. Kuviin oli hirmuisen vaikea saada värejä kohdilleen, mutta ehkä ne nyt ovat edes jotain sinnepäin.
 
Vaaleanpunaisesta odotin sellaista pinkimpää versiota, mutta siitä tulikin tuollainen haaleampi. Ihan kiva silti.
 
Keskimmäisestä pöllönsilmien näköisestä helmestä tuli kiva. Aivan tummaa violettia pohjalle, vähän valkoista ja sen päälle transparenttia violettia. Nuiden reunimmaisten piti olla sellaisia hienoja spiraaliraitoja, mutta stringerin käyttö näyttää olevan hieman ...hmmm... epävarmahkoa. 
 
Näissä on ilmakuplakukkia ihan selvästi, eiköstä vain? Venyi ja vanui ja epämuodostui, kun tarpeeksi hinkkasi. Varmasti he silti löytävät paikkansa jostakin, ei epäilystäkään.
 
Näistä tuli mieleisiä, vaikkakin vähän epämuotoisia. Violetille pohjalle livahti valkoiseksi luulemani norsunluu, joka sai tosi upean vihreän aikaiseksi päälle tulleen violetin kanssa. Vahinkolaukaukset ovat onnekkaita laukauksia!
 
Takarivin helmet ovat soodahelmiä. Ihan kivoja, hirveä hinku oli kokeilla, mutta en nyt ihan satasella rakastunut. Sinistä jäi vähän jäljelle, joten sitä piti tyrkätä eturivin helmiinkin. 
 
Nämä olivat taas aivan onnenkantamoisia, hienoja sellaisia. Ellulla oli testierä multicolor -frittiä, jonka väreistä ei etukäteen ollut tietoa. Pyörittelin fritin kahteen kerrokseen, kaverina kirkasta lasia, vaikka kuvassa näyttääkin rusehtavalle. Neljännenkin helmen sain aikaiseksi, mutta ahneuksissani kokeilin kahden helmen tekemistä samaan tikkuun, ja rikkihän se toinen poksahti. Pitää vielä harjoitella, ettei eka helmi pääse jäähtymään liikaa ennen aikojaan. 

Lopuksi päästiin kokeilemaan cup cakeja. Tämä oli eka, jonka aikana päätin, etten osaa tehdä tämmöisiä. Värit ovat vähän eksoottisia, kun käytin lasien loput tähän. Tämän jälkeen tein vielä pari, ja niistä tuli ihan mukiinmeneviä. Näitä täytyy päästä tekemään ihan oikeasti joskus lisää. Tämä räpellys lähti jo toverille kaulaan killumaan.
 
Näitä muffinsseja pitää ehdottomasti tehdä lisää. Kesäksi ollaankin jo alustavasti sovittu, että mennään kolmeksi kokonaiseksi päiväksi värkkäämään helmiä. Tällä kerran kuussa -tahdilla kun ei ehdi saada minkäänlaista tatsia hommaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.