torstai 16. toukokuuta 2013

Bostonin teekutsut

Tästä tilauksesta tuli heti mieleen termi "Bostonin teekutsut", vaikka nuo kekkerit 240v sitten eivät vissiin olleet niin kovin hyväntuuliset. Tässä tapauksessa Bostoniin kuitenkin kaivattiin teepannua. Ulkonäkö, toteutus ja materiaali määreellä "saat vapaat kädet". Auts. Vastuun helmivalinnasta vieritin kuitenkin asiakkaalle. Onneksi tästä tuli kuitenkin mieluinen.

Tilaajaa mietitytti, jotta miten ihmeessä tämä härveli on tehty. Tässä siis pieni selostus aiheesta. Tein ensin puolipyöreästä langasta rinkulan, johon porasin reijät vastakkaisille puolille helmen kiinnitystä varten. Pantalangasta vääntelin kaatonokan ja kahvan. Helmihatut puolitin ja lisäsin kanneksi ja jalaksi. Voin kertoa, että juottaminen oli himppasen jännittävää. Jokainen osa pysyi kiinni uutta juottaessa, mikään ei sulanut, ja osasetkin osuivat aika liki kohdilleen. Lopuksi laitoin korupiikillä swaroilla tuetun lamppuhelmien paikalleen ja samaan piikkiin vielä pikkuruisen hopearondellin kannen nupiksi. Kahvassa oleva rengas on avonainen, jotta sen voi poistaa siinä tapauksessa, että ripustus pelkästä kannesta toimii mieluisammin.

Riipuksesta täytyi tehdä toispuoleinen, että se istuu kauniimmin. Kokonaisten helmihattujen kanssa teepannusta olisi näkynyt kaulassa ollessa vain pohja :-) Kokonaiskorkeus pannulla on noin 24mm.
 
Samoille kekkereille tilattiin silmukkamerkkejä, joihin tietystikin piti saada ympättyä mukaan kakunpaloja. Bostonkakku -helmiä mulla ei ollut. Toivottavasti asian korjaa se, että puikolla kulkevat lenksut on yksitellen tehty ja juotettu hopeasta. Näitä tarvittiin kasimillisille puikoille, eikä mulla ollut sellaisia renksuja, mutta onneksi niitä saa tehtyä.
 
Neuloja ei pärjää pelkillä silmukkamerkeillä, joten mukaan sujahti myös kerrosmerkkejä. Charmit ovat korumetallisia: perhosta, kolikkoa, kummituskoiraa ja sellaista pientä mukavaa.

4 kommenttia:

 1. Boston kiittaa (pokkaa ja niiaa)! Pannu on iiiiihuna ja niin on myoskin kaakut ja leppikset ja kukat ja perhoset ja mayriaiset ja kengat ja ja ja ja ja BLING! Olen kovin onnellinen! Olo oli kuin pikkulapsella, joulupakettia aukastaessa. Kiitos hirmuisesti ihanasta pannusta. Se on ehdoton lemppari ja herattanyt jo huomiotakin. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä lämmittää mun mieltä, että lämmittää sun mieltä! Ja jännitti, ettei paketti häviä matkan varrella, kun noita kilometrejä on välissä valtava määrä. Onneksi pääsivätten turvallisesti perille.

   Poista
 2. Ihkut teekannut! Maino yhdistelmä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo tilaaja yllä sai kerrankin ihan ite valita mitä riipukseen laitetaan :-D

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.