sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Villasukkia keskellä kesää

Ihan ensimmäiseksi pyydän anteeksi harhautumistani muihin juttuihin kuin koruihin. Joskus vaan pitää härvätä kaikenlaista muutakin. Koko talven olen härvännyt sukkien kanssa. Olen päättänyt oppia neulomaan sukat kaksi kerrallaan, varpaista lähtien, yhdellä pyöröpuikolla ja ilman kantapääreikiä. Huoh. Siinäpä rojektia tällaiselle, joka ei ole sinut villalankojen kanssa.

Tässä on joku omasta päästä tehty malli. Lanka oli ihanaa villan ja silkin sekoitusta. Joku vaan päätteli suun niin tiukaksi, ettei sukka mene kivasti kyseisen jonkun henkilön jalkaan.

Tämä taas oli aivan hirveän kamala ällötyssukka. Lankana oli Drops Delight, ja se himputin lanka oli lähes poikki neljässä eri kohdassa kerää. En tykkää näin isoista paksuusvaihteluista sukkalangassa. Lisäksi kaavio (Melissa Morgan-Oakesin Baletti) oli tälläiselle nyypälle aivan liian hankala, sukissa on liioittelematta sata miljoonaa virhettä ja sukista tuli liian väljät. Onneksi ne ovat jalassa kohtuulliset. 

CookieA:n sukkamalleja olisi ihana joskus opetella. Voi kylläkin olla, että rohkeutta pitää kasvatella muutama vuosi(kymmen), ennenkuin uskallan kokeilla. Tähän astisesta sukkasaldosta ei ole enempää kuvia. Kamera tai tietsikka söi ne. Saldona lahjalaatikkoon parit itselle liian pienet, lapsille kummallisen malliset, Miekkoselle yhet ja itselle parit. Ja tietysti ne ihmeellisen malliset, joiden sisälle olisi mahtunut ainoastaan kolme senttiä kapea lapsen jalka. En ole löytänyt sellaista jalkaa! Muutamat lensi roskikseen.

Nyt on työn alla kirkkaanvihreästä Nallesta Melisandret. Näistä näyttäisi tulevan tosi kivat, ja paksummasta langasta edistyvätkin jotenkin. Voi olla, että näitä täytyy tikutella lisääkin.

Tulevan viikon mä olenkin sitten Kankaanpäässä koruilemassa. Mun eka oikea kesä-kesä-lomaretki yli kymmeneen vuoteen <3 Kaikkea tää koruilu teettääkin. Saas nähdä saanko reissulla mitään aikaiseksi. 

4 kommenttia:

 1. SIIS HEI, ma en saa tommosia aikaan ollenkaan ja molemmissa oli mielettomia kaapeleita ja pitsia. HUOH! Ma en osaa!

  VastaaPoista
 2. Oot ihana, Ina!
  Kertooko jotain mun osaamisen tasosta, että mä en tiedä, mikä on kaapeli... Mut pysyy nää jalassa ja on lämpöiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis toi tuli suoraan engalnninkielesta tuo kaapeli (cable) ;) HAH! Siis noita lettijuttuja...en ma tieda mita ne on suomeks. Kaaak! pitais kai opetella. Nyt on vaan niin monta prjektia paalla ettei tieda mista alottaa. Paivisin ompelen, iltaisin oon nyt virkannu.

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.