tiistai 20. elokuuta 2013

Kaveri röpösormukselle

Tein Kankaanpään kesäkurssilla itselleni Tuli ja leimaus -nimisen sormuksen. Se on tällainen hyvinkin romuluinen, skrympattu ja patinoitu sormus, johon hain vastakohtia toisiaan täydentämään.
Heti kotiin päästyäni päätin, että tälle pitää saada kaveriksi samanoloinen riiputin. Yhteneväisyytenä on tietystikin skrymppaus, patinointi ja oranssi cubic zirconia.

Alkuperäisestä sormuslevystä jäi yli samalla kertaa ylikuumennettua, röpöistä levyä. Kun oranssi kivi, antiikkipinna ja tölkät saapuivat kotiin Kankurinaitasta, alkoi heti väkerrys. 

Riipus saa roikkua tahtonsa mukaan vaijerissa tai nahkanauhassa. Kivi voi olla ylhäällä tai alhaalla, en halunnut määrätä sille mitään paikkaa laittamalla kiinteää ripustusta. Ympäröivä neliö on tehty 2mm:n neliskanttisesta langasta, tuommoinen sormuksen kokoinen rinkula. Reunus sai jäädä reikäiseksi ja röpelöiseksi, en tahtonut viilailla ja filssailla sitä elottomaksi.

Tässähän nämä, kaverukset. Päivätöissä on ollut kiva huomata, että asiakkaat ovat kiinnittäneet näihin molempiin huomiota, vaikkeivät yleensä koruja kommentoikaan. Mukavaa.

Viikonloppuna koin taas uuden ahaa-elämyksen. Lankojen kasvivärjäys, voi elämä. Pääsin muutamaksi tunniksi katsomaan suloisia myrkynkeittäjiä, jotka häärivät melkein kuin noitapiirissä liemiään savuavissa padoissa puukepeillä sekoitellen. Upeaakin upeampia värejä nousi liki 20 padasta. Vähän minun aina pitää vaahdota näitä muitakin näperrysjuttuja, vaikka korujuttuihin täällä lähinnä keskitynkin. En vaan voi olla riemuitsematta, että ilmoittauduin jo ensi vuoden värjäyskurssille. Pari paikkaa oli vielä vapaana, jei!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.