torstai 15. elokuuta 2013

Tuli ja leimaus

Olen ehkä aiemminkin muistanut sanoa, että vastakohdat viehättävät minua suuresti. Kesän hopeatöiden kisällikurssilla rakastuin tähän oranssiin CZ:aan heti kun näin sen. Rakastanhan muutenkin oranssia.


Eihän siinä sitten auttanut muu, kuin ottaa toho, saha, juotosvehkeet, kastikkaraudat, sormuspinnat ja istutusrauta esille ja ruveta hommiin. Loppuviimein sormus valmistui 20min loppunäyttelyn avautumisen jälkeen, krhm... Eipä justiinsa tullut kiire.

Tahdoin sormukseen ehdottomasti skrympatun ja patinoidun pinnan, jotta se olisi tosiaankin eri maata säihkyvän ja sädehtivän kiven kanssa. Skrymppasin siis millistä levyä, josta sitten sahasin rungon. Skrymppaus oli niin tehokasta, että onnistuin sulattamaan levyyn valtaisan reiän. Onneksi aihiolle jäi mittaa sen verran, että siitä tuli vielä sormus.

Kastikan halusin mahdollisimman matalalle, vaikkei sitä millään konstilla matalaksi saakaan. Porasin, sahasin ja jyrsin kastikalle sopivan pesän sormusrunkoon. Kastikan alapinta on rungon sisäpinnan kanssa samalla tasalla.

Istutuksesta tuli hieman toispuoleinen, mutta en anna sen häiritä. Tästä tuli niin rakas, että se sujahti heti ja oitis sormeen. Tähän olisi toki parantamista, mutta katsotaan seuraavassa sitten. Istutus vois olla siistimpi, patina sinisempi ja runko neliskanttinen. Semmoisen teenkin sitten seuraavaksi.

Sääli, ettei kiven säihke näy kuvissa. Autoillessa tätä ei voi käyttää, sillä ojaan ajamisen riski on liian suuri sormusta tuijotellessa. Voisin sanoa, että tämän tyyliset korut ovat sitä ominta minua. Onneksi itse saa tehtyä semmoisia mistä tykkää.

Tällä hetkellä on työn alla riipus samoista matskuista. Päivätyöt vähän häiritsee, mutta toivottavasti saan sen viikonloppuna tehtyä loppuun. Sit setistä puuttuis vielä korvikset (joille on jo idea) ja ranneke, josta ei ole hajuakaan.

4 kommenttia:

 1. Todella komea! Tykkään etenkin sormuksen tekstuurista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kipene!
   Tekstuuri on juurikin se jutun juju.

   Poista
 2. Mä haluan kanssa tällaisen, violetilla kivellä kiitos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saamanne pitää. Laita koko tulemaan, tiedän vain että se on pikkuistakin pienempi. Täällä on kivikin jo valmiina, yllätys yllätys!

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.