torstai 1. elokuuta 2013

Tuttisetti

Edellisessä postauksessa kerroin, että sunnuntaina tuli väkerrettyä tuttiketjua kaulaan. Nyt sitä on sitten ranteeseenkin. Setin teemaksi muotoutui ihan itsekseen vaihtelu. Ranteeseen tarkoitetussa tuttiketjussa on lukot molemmissa päissä. Siihen on heleppo tehä vaikka lamppuhelmistä semmoinen kaheksan sentin pätkä, jossa on ainoastaan lenkit molemmissa päissä. Tällä tavalla saan vähän vaihtelua, vaikka ketjumalli pysyykin samana. Malli on myös tarpeeksi massiivinen lamppuhelmille. Niin kiva kun niitä onkin tehdä, en oikein osaa käyttää niitä koruissa.

Sitten se vihjailemani kaulaketju. Kaulaan olen kaivannut jotain vähän massiivisempaa ketjua. Vaihtoriipuksille lyhyt vaijerini on mainio, mutta kun pitäisi olla vähän näyttävämpää... Sitten piti kehitellä sellainen, joka toimii vaihtoriipuksella tai ilman, pelkkänä ketjuna.

Laatikko on juotettu neljästä palasta, sivut rei'itetty ja harjattu, pujotettu akseliin lukko ja juotettu lenkit päihin. Ilman riipusta lukko kilkahtelee mukavasti laatikkoa vasten, mutta ehkä maailmaan mahtuu meteliä, ainakin tällaista vienoa kilkatusta.

Tällaiset korvikset vielä putkahtivat jostain. Luulen, etten ole aiemmin tehnyt tällaisia, missä ketjun pätkät riippuvat helmen alta. Nämä ovat tosi kivat korvissa, näkyvät, keikkuvat, mutta ovat taas hyvin kevyet. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.