sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Hatshepsut -riipus

Tämä riipus on sellainen Vaikeuksien kautta voittoon -työ. Sukulaiselta sain egyptiläisen rannekorun korjattavaksi ja lyhennettäväksi. Siitä jäi yli yksi egyptiläisrouva, kuka oikeasti lieneekään. Tuntui vain mukavalta ajatella, että se voisi olla naisfaarao Ma'at-ka-Ra Hatshepsut. Ma'at-ka-Ra:n kääntäminen ei ole ihan yksiselitteistä, muinaiset egyptiläiset taisivat rakastaa arvoituksellisuutta ja monimerkityksellisyyttä. Se voisi tarkoittaa vaikka Totuuden ja tasapainon sielua. Ra on joka tapauksessa aurinko, jota kuusimillinen meripihka edustaa.

Kokeilu- elikkäs inspiraatiolaatikosta löytyi skrympattu rengas. Siihenpä sitten yksinkertaisesti leidi kiinni, kastikka meripihkalle, ripustuslenkki ja avot. Homma valmis. Paitsi että pää, siis ontto hopeapää, räjähti juottaessa kahdeksi, tärykalvo meinasi puhjeta, hehkuvat osat lensivät metrin päähän ja tämä mörökölli oli heittää tohottimen lattialle säikähtäessään. Pään juotin ehkä noin yhdeksän kertaa, siitä tuli reikäpää. Joka himputin juotoksella joku toinen juotos irtosi tai liikkui, joten eri osasia juottelin varmaankin noin seitsemääntoista kertaan. Mutta nyt Hän on valmis. Miun-Ra.

2 kommenttia:

 1. Tsihih... faaraon kosto ;) mut joo, noi ontot on aikastas pelottavia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin: Faaraon kosto. Loistavasti oivallettu. En taijakkaan enää korjailla näitä epyktiläisiä, vaan jätän ne olemaan omanlaisiaan. Ties mitä seuraavasta tapahtuis.

   Mä oikeasti tiedän, miten ontot kappaleet pitäis juottaa. Jotenki vaan aattelin, että miks se ny räjähtäis, kun ei räjähtäny ekalla juotoskierroksellakaan. Voi se näköjään tehä sen myöhemminkin :-)

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.