sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Puhderiipuksia

Minulla on maailman paras hopeavaijeri. Se on mukavan vahva, 1,5-millinen. Se on riittävän lyhyt t-paidan kanssa, 42-senttinen. Kaikkein tärkein ominaisuus kuitenkin on sen pieni lukkopää, siihen on helppoakin helpompi vaihtaa riipuksia fiiliksen mukaan.

Nyt seuraa monen monta yksinkertaista riipusta muutaman vuoden ajalta. Tämä taisi olla ensimmäinen pantaistutukseni syksyllä 2010. Lusikkaan löysi tiensä tiikerinsilmä ja hopeapallerot. Palleroiden lisäämisen keksin vasta kun kivi oli kiinni. Toki tiesin, että on riskipeliä lähteä juottamaan kivellistä korua, mutta otin riskin. Rikkihän tiikerinsilmä räsähti, mutta ei haittaa omassa käytössä. 
Saman vuoden jouluksi tein perus-perus-riipuksen pyöreästä larvikiitista. Larvikiitissa on upea valon leikki, jota harvoin saa kuviin ikuistettua. Jossain vaiheessa riipus näytti tyhjältä, ja pöydällä lojui pala lankaa. Langanpätkästä tuli vielä tuollainen ylimääräinen rinkula riipukseen heilumaan.
Kankaanpään kesäkurssilla oli 2011 tehty kaikenlaisia ufoja ja kiperryksiä ja kuperruksia. Olihan niitä sitten itsekin syksyn tullen kokeiltava. Ekassa lenkeistä juotettu ja kiperretty kukka jonkin helmiäishässäkän kanssa.

Toisessa on tehty kaksi kukkasta, ja ne on juotettu yhteen. Väliin piti pistää vielä fasetoitu labradoriittihelmi tuomaan painoa ja tuntumaa.

Viistehiottuja kiviäkin olen yrittänyt opetella istuttamaan. Tässä on kaikkien kokeilujen kokeilu. Kivelle (=lasille) tein suoran lieriön, jonka sisälle juotin renkaan lasia varten. Hirveän monimutkaista, kun en helpommastakaan tavasta tiennyt! Tässä siis etsausharjoittelu messingille, hopeisen pannan yhdistäminen messinkiin ja viistehiotun lasinpalan istuttaminen. Saanko esitellä: Valopää.

Tämä(kin) riipus syntyi vahingossa. Minulla oli spinnerien teko käynnissä. Yhdestä versiosta tuli vähän iso. Teksti oli punsseloitu siten, että sillä on merkitystä ainoastaan minulle, joten ei sitä voinut eteenpäinkään antaa. Laitoimma siihen fasetoidun, tumman larvikiitin - ja himppasen verran jämerämpi riipus oli syntynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.