keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Värikokeiluja lamppuhelmillä

Lamppuhelmien värejä on tällaisen aloittelijan tosi vaikea mieltää etukäteen. Lasitangossa väri on jotain, sulana massana se on jotain muuta ja jäähtyneenä jotain kolmatta. Kerran taas Helmistudiolla käydessäni piti kokeilla erilaisia värejä.

Näistä saan ehdottomasti tehtyä itselleni jotain. Metallinhohtoista gun metalia, norsunluun väriylläreitä ja kiva petrooli. Toimii hopean kanssa.

Tässä piti vain kokeilla useampien minipienten helmien tekoa samaan tikkuun. Onnistuihan se jotenkin, mutta oishan nämä voineet olla vaikka pyöreitäkin :-) 

Isossa vaaleansinisessä olen testannut vain kierrepisteiden tekoa. En viitsinyt edes vetää pohjahelmen väristä stringeriä, vaan stringeristä jäi tuollaiset epämääräiset mustat pisteet. Kaikkea ei tietysti tarvitsisi täällä esitellä, mutta rehellisyyden nimissä haluan näyttää nämäkin helmilöiset.

Näissä on testattu mukamas-kierrepisteitä sekä raitoja. Raitajuttuja testasin kahdella päällekkäisellä värillä, mutta en saanut raitoja liukumaan tuonne navoille asti. Seuraavalla kerralla sitten. Tulihan näistä oikein kivoja, suuren suuria, ja tivoliteltan näköisiä. Keksin käyttöä, ihan varmasti. 


4 kommenttia:

 1. Ihastelen lamppuhelmien tekijäitä. Mä en ole päässyt edes kokeilemaan. Varmaan haastavaa, mutta mukavaa puuhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin ihailen. Ehkä sitten joskus saan itekin tehtyä kauniin, pyöreän helmen. Ehkä.

   Vaan se värkkääminen on hienointa, käy hienosti päännollausprosessista ja kerrankin lopputulos ei ole niin tärkeä. Matka on tärkeä, ei maali. Kokeile ihmeessä jos vain löydät sopivan lasipajan.

   Poista
 2. Voi miten huippuihania helmiä olet tehnyt! Jos joku toisen kuvan helmistä on ylimääräinen tai liian ei-pyöreä, täällä kiinnostunut ostaja :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi, ei näytä olevan enää kuin yksi noista kotona :-(

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.