torstai 5. joulukuuta 2013

Aarteita

Oih ja voih. Oottekos ikinä nähneet näin söpöisää mehiläisvahaa? Minäpä oon nähny vieläkin söpöisemmän. Kankaanpäässä oli kesällä sammakkovahaa - tai siis sammakon muotoista. Sitä ei voinut käyttää, ettei sammakkoon satu. Mehiläisvahaa käytetään siis kultasepänsahan voiteluun, jotta terä luistaa.

Paketissa tuli myöskin uus toho. Entinenkin oli vielä ihan toimiva, mutta siinä on vähän sellainen löysä liekki. Tässä ei ole. Ekan testilevyn onnistuin skrymppaamaan ihan pikku hetkessä ja ihan tahattomasti, ja onnistuin polttamaan sen myöskin alustaan kiinni. Lopputuloksena oli veikeä lehti, joka päätyy taatusti johonkin koruloiseen. 

Ja sitten se joululahjaosuus! Miun uuteen mikromoottoriin uusia, tarpeellisia, ihanoita osia. Dremeliin ja wanna-be-dremeliin on kertynyt osia muutama sarja. Eihän kara ole tiettykään mikromoottoriin sopiva. Ny on muutama kara, että saa tyhjän panttina seisseitä vermeitä käyttöön.

Sitä aikaa mä unohdin tilata tuolta Kankurinaitasta. Voisin maksaa vähän enempikin. Työnantajalta oon yrittänyt saaha palkatonta vapaata, että kerkeis välillä koruillakin. En oo saanu. Pitäisköhän ehdottaa, että mä voisin maksaa jotain...?

3 kommenttia:

 1. Hei, ilmanmuuta postausta niistä sydänpihdeistä. Voihan ne olla tututkin, mutta mullei vaan oo tullut mieleen, että ne on siihen tarkoitukseen hyvät.

  Kaunista mehiläisvahaa. Mulla on vaan sellaista pellettiä, josta sitten oon puristanut sopivan kappaleen (möntin). Oli töissä menossa pelletit vanhentuneina hävitykseen, niin korjasin parempaan talteen, mutta voishan ne sulatella kauniimpaan muotoonkin.

  VastaaPoista
 2. Hyviä ostoksia :) mul on toi sama toho, oikein pätevä... ja tottahan vahat on syrämmen muodossa.

  VastaaPoista
 3. Ens viikolla tulee pikkuinen juttu pihdeistä, kun sain kerrankin valoisan aikaan otettua muutaman kuvan. Oispa muuten mukavaa valaa itse vahat meluiseen muotoon. En vaan taida viitsiä ruveta siihen hommaan, kun yks vaha kestää niin kauan.

  VastaaPoista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.