tiistai 24. joulukuuta 2013

Rubiiniriipus

Iik, kesäkurssilta on unohtunut esitellä mun toinen lempparikoru. Vaan parempi myöhään kuin ei silloinkaan, eikös juu. Esitellään tämä näin joululahjaksi tai sillee.

Voin heti alkuun myöntää, että otsikko on hieman harhaanjohtava. Ei tuo viistehiottu kivi ole mikään oikea rubiini, vaan  rubiinin värinen cubic zirkonia. Mutta tämä on taas tärkeä koru, viistehiottujen esikoinen.

Halusin riipuksen, jossa kiinnitys on visusti piilossa korun takana. Kiveksi tahdoin ehdottomasti rubiininpunaisen CZ:n. Olisin tahtonyt isomman kiven, mutta oikeaa väriä ei ollut. Tämä itse tehty riipusaihio toimii erittäin hyvin myös erilaisten pyöröhiottujen kivien kanssa.

Ripustuslenkistä menee keveästi läpi myös nahkanauha. Koru on aikas kivannäköinen senkin kanssa, testattu on. Ainoa vaatimus on, että ketjun, vaijerin tms tulee olla melko lyhyt, jotta riipus pääsee oikeuksiinsa.

Ihan itte tehty, riipuslenkkiä myöten. Kiinnitys hieman hankaloitti kiven kiinnitystä, sitä en osannut ottaa huomioon rakennetta miettiessäni.

Tässä vielä ulkona otettu kuva, jotta kiven väri olisi oikeampi. Kyllä on vaikea kuvata tällaisia kiviä, välke ja kimallus ei pääse ollenkaan kuviin. Ehkä sille tulee ramppikuume.

Mut ei sevväliä vaiks hälle tuliskin ramppikuume. Niin mullekin tulee, ainakin aina näin, kun pitäis omia koruja näyttää muille. On tämä blogin pitäminen vähän alentanut omien tuotosten esittelykynnystä, mutta silti...

Ihanaa, rauhaisaa, iloista, riehakasta, riemullista joulun aikaa teille jokaiselle! Kiitos, että olette jaksaneet käydä kurkkimassa täällä. Kiitos kaikille teille, jotka olette jättäneet muutaman sanasen muistoksi käynnistänne. Niillä on minulle iso merkitys.

12 kommenttia:

 1. Onpa kaunis riipus, ja taitava tekijä olet. Oikein hyvää joulunaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Maati, sanoistasi.
   Joulunaika on ollut hienoa: hyvää syömistä, unta, rentoutusta, saunomista ja ennenkaikkea rakas ystävä kyläilemässä. Koruilu saakoon odottaa vielä hetken.

   Poista
 2. On ollut mukava seurata blogiasi. Hyvää joulua ja tavataan ensivuonna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaana, sielunsiskoni <3
   Kiva kuulla, että olet viettänyt täällä mukavia hetkiä. Tässä postauksessa taitaa olla sinullekin tuttu riipus? Lasejasi olen ihaillut ja hypistellyt, en ole raaskinut vielä käyttää niitä.
   Kesällä tavataan, jos kaikki menee suunnitelmain mukaan. Suunnitteilla privaattikurssi, varmasti sopisit joukkoon mukaan.

   Poista
 3. Tosi kaunis koru ja ihananvärinen kivi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkään myös kovasti, rakastan tuota tummaa punaa ja säihkettä. Siitä tulee melkein kuninkaallinen olo, vaikkei kuninkaallisen sininen olekaan :-)

   Poista
 4. Kuin Aallon "lätäkkö", eli siis ihana riipus tosiaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No varsin lätäkköhän se onkin, minun silmäni ei ollut huomannut sitä :-)
   Eikö ole hauskaa, kuinka asiat näyttävät erilaisilta eri silmin katsottuna - ihan kaikki asiat.

   Poista
 5. Kaunis riipus, ihana aaltoileva muoto ja kruununa "rubiini" on todella kuninkaalista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on sellainen pohjmmiltaan hyvin yksinkertainen, silti kaunis ja näyttäävä, 5cm halkaisijaltaan. Eksyy kaulaan aika usein, voin paljastaa.

   Poista
 6. En yhtaan ihmettele etta on suosikki! Tuo on aivan mielettoman hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ina. Tuntuu kivalta, kun joku muukin tykkää jollain tavalla itselle tärkeistä jutuista.

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.