tiistai 10. joulukuuta 2013

Sydänpihdit koruntekijällä

Katrille lupailin, että voisin tehdä pienen postauksen sydänpihtien käytöstä. En tiedä, mikä näiden oikea nimi on. Miun työkalupakkiin nämä löysivät tiensä aiemman työpaikan muuttaessa, olivat jo roskakuormassa. Sieltä mie ne pelastin, vaikken silloin tehnyt vielä koruja.

Otetaan siis kolmepiikkipihdit ja valmiiksi juotettu isohko rengas. Tässä rengas oli romulaarista, kooltaan varmaankin jotain 5-6mm.

Sen jälkeen muotoillaan sydämen yläosa, siirretään pihdit ja muotoillaan alaosan kärki. Melkein valmista.

Seuraavaksi halutessaan voi siistiä sydämen sivut tavallisilla lattapihdeillä. Mie vielä tasailin sydäntä suuntaispihdeillä, jotka ovat työkalupakkini aarre. Siis niiden kaikkien muiden aarteiden ohella.

Tämän jälkeen onkin viimestelyn aika, jos sellaista tahtoopi. Metallialasimen päällä onnistuu toisen puolen kuviointi punsseloimalla, pallopäävasaralla kokonaan tai osittain, litteäpäisellä vasaralla, valssilla. Valssia miulla ei valitettavasti ole, mutta aina joskus sellaista pääsen lainaamaan.

Hyvin yksinkertaista tämä sydänten värkkääminen. Voishan näistä joskus tehdä pidemmän sydänketjun, ranneketjun... Itse olen käyttänyt yksittäisiä sydämiä palikoina siellä ja täällä, näyttääpä tuolla bannerikuvassakin olevan yksi.

4 kommenttia:

 1. No mutta nuohan on kätevät! Mä olen tehnyt sydämiä joskus tavallisilla pideillä, mutta niillä lopputulos ei ole noin siisti, ainakaan helposti. Lisään loppumattomaan työkalujen hankintalistaan kolmikärkiset pihdit.

  Kiitokset tästä opastuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä oikeasti ovat tosi näppärät. Kankurinaitasta löytyy nimellä Trident pihti (toim huom, ei maksettu mainos). En tiedä näille oikeaa nimeä.

   Mie oon työkaluhullu. Tahtoisin kaikki maailman hienoudet heti kun joku miulle jonkun uuden hienouden esittelee. Miekkonen nauraakin, että miulla on kohta enempi työkaluja kuin hällä :-)

   Poista
 2. Kankurinaitasta löytyy myös obamapihtien nimellä,kun niillä on myös tehty samantapaisia koruja kun obaman prouvalla on

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä muuten onkin, olin unohtanut tuon nimityksen. Kiitos muistutuksesta!

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.