keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Keskeneräistä lankahommaa

Viime ajat ovat olleet vähän sellaisia, että en ole saanut mitään aikaan. Olen aloitellut hommia, tehnyt vähän sitä ja tätä, mutta systeemit ovat levällään. Päässä olisi ideoita, mutta ne eivät halua tulla ulos. Ehkä niissä on vielä jalostettavaa.

Mie, villasukkien tikkuaja, olen laajentamassa repertuaariani. Ei tästä villapaitaa ole tulossa, eikä edes liiviä. Lämmintä siitä ainakin on tulossa - ja ilmavaa ja kuohkeaa. Ihana iloisen harmaa, joka taittaa toisinaan ruskeaan, ja olenpa sen jossain valossa nähnyt vihreänäkin.

Tämä lanka on ainakin minun mittapuullani luksusta. Alpakkaa ja nylonia, kuohkeaa, rustiikkista, lämmintä, ihanaa. Lahopäisellä pätkäneulojalla pitää olla laskuri käden ulottuvilla koko ajan. Ehkä auttaisi, jos opettelisi lukemaan neuletta.

Jotta en menisi kokonaan ohi blogin varsinaisen aiheen, on hopealankakin ollut työn alla.  Kaivoin esiin sahan ja värkkäsin millisestä langasta kakspuolosia renkaita. Nämä ois tarkoitettu rannekkeeseen. Malli on vielä vähän vaiheessa, jonkun sortin puoliversio x-ketjusta. Tai jotain sinne päin.

Siinä ne köllii. Pienet, sievät, kiiltävät hopearenkaat sahauspölyn keskellä.

Ei se välttämättä ole pelkkää sahauspölyä. Saattaa se olla tähtipölyäkin, ken tietää. Niin olisi ainakin mukava ajatella.

4 kommenttia:

 1. Neulepinta nayttaa hyvalta! :) ja lanka ihanan lampoiselta. Ja tietty se on jotain tahti- tai keijupolya. Mitas muutakaan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Keijupölyä! Kannatan!
   Lanka on ihanan lämpöistä. Miekkonenkin sitä hautoi kaulallaan ja totesi, että tämä ei taidakaan olla tavallista villaa. Huomasi moisen.

   Poista
 2. Neulominen on välineurheilua. Joka käsityöpussissa pitää olla kerroslaskuri, silmukkamerkkejä, mittanauha, sakset, silmukanlepuuttajia ym. Sitä vain en käsitä, miten ne kaikki kerääntyvät aina samaan pussiin - siihen missä on perussukan tekele :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iiik, en tiennyt sellaisesta härpäkkeestä kuin silmukanlepuuttaja. Härpäkehöpsö tah-too.
   Pitäisiköhän noita vermeitä olla monet kappaleet, että ne löytyis muualtakin kuin sieltä perussukkapussukasta? Olis hyvä syy hankkia uusia... Hmmm, taidan käyttää perusteluna itselleni :-)

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.