keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Raitaoksennus

Yhtenä unettomana yönä kerin lankoja, kun piti tehdä jotain hiljaista hommaa, jotta muu porukka saa nukuttua Mörököllin touhutessa. Oli väsy, kipuisa, harmitus, paha olla. Kaikki se piti saada jotenkin henkisesti oksennettua ulos. Ekaa kertaa huomasin purkavani hommaa neulomalla - tää neuloosi on oikeasti pelottavaa :-) Korujen kautta olen tehnyt tällaista työstöä ennenkin ihan tiedostamattani.

Tällä kertaa tarvitsin masentavan mustan lisäksi värejä, oikeaa kaaosta, joten valitsin varastosta Nallen Taikaa ja mustaa. Raitageneraattorilla hain raidat, otin kakspuoloset pyöröaddit ja aloin neuloa. Kärjestä alkaen, 60s, magic looppaamalla kaks sukkaa kerralla ja niin pitkä makkaravarsi kuin langoista riittää. Kantapääksi tiimalasikanta siten, että tein myös kiilan, johon lisäsin yhteensä 12s terän puolivälin jälkeen joka toisella kerroksella. Tiimalasin aloitin kun terä hipoi nuppiluuta. Käytin shadow wrap -tekniikkaa, joka jotenkin luonnistuu miulle. Tosin ohjeen mukaisesti tehtynä en vieläkään tykkää täysin lopputuloksesta, nuo vaakalangat on kamalan näköiset.

Olipahan mielenkiintoinen kokemus, vaikka keriä oli vain kolme. Kaaosväri tuli yhdeltä kerältä sisä- ja ulkopuolelta juosten, mustat mun oli pakko keriä omille kerilleen, kun ei mitenkään enää onnistunut yhdeltä kerältä. EVO. Vaan kyllä mä olin solmussa noiden lankojen kanssa! Normisti saan yhdenkin kerän solmuun ja sykkyrälle, niin nyt piti todella keskittyä lankojen pitämiseen järjestyksessä. Hahaa, siinähän tulikin se syy, miksi nämä rumasukat piti neuloa: Pitää pitää langat omissa käsissä ja järjestyksessä, ettei mene kaikki hommat solmuun. Että voi neulominenkin olla vilosoohvista. Huomaan olevani kontrollifriikki.

Nämä ovat todellakin Rumasukat, mutta aivan täydelliset tarkoitukseensa. Sääli, että Rumasukka-äänestys kerkesi mennä jo. Tässä tuli kuitenkin samalla etsittyä taas sitä omaa Täydellistä Perussukkaa. Vuoden olen hakenut sopivaa yhdistelmää langasta, puikkokoosta, silmukkamäärästä, kantapäästä ja kannan aloituskohdasta. Tämä vähän kestää, kun yhtä perussukkaparia saatan tahkota kolme viikkoa tai ylikin... Ei ole vielä täydellistä syntynyt, mutta matka jatkuu.

Näistä tuli niin kamalat, että en tiedä pystynkö käyttämään näitä edes saapassukkina - varsinkaan kun juurikaan en käytä saappaita! Onneksi kauhistuttavan makkaravarren voi työntää siististi kasaan, jottei siitä näy niin paljoa! Paitsi... Mitä enemmän näitä kattelen, niin ehkä nää voikin olla ihan jees. En tiä viä.

23 kommenttia:

 1. Makuasioista kiistellen: nää on ihanat<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei viitti laittaa kiistaa pystyyn, eihän? Ei nää kyllä ihanat oo, ei :-) Mutta olet kiltti, kun sanot niin.

   Poista
 2. Miekin olen kyllä sitä mieltä, että nuo on aivan ihanat! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ettehän te Eilan kanssa oikeasti voi olla tosissanne? Nämä_ihanat? Eeeeikä.

   Poista
 3. Kyl tommoset mulle kelpaisi. Sopivat tosi hyvin yhteen räsymattojen kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, räsymattoihin nämä sopivat oikein hyvin!

   Poista
 4. Harmitus ettei kipuilut ole antaneet sun nukkua. Mutta olipahan sulla ainakin tuottoisa yo. :) Aikamoiset raitatuotokset mutta tiiatko mita, ma komppaan muita. Ne on hienot! Kylla nuo kayttoon tulis. Hetimiten. :) Jos sa tommosia "oksentelet" niin okesenna vahan lisaa. ;P
  Halit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivut ovat onneksi jo mennyttä elämää, en enää murehdi niitä. Kyllä tuohon neulomiseen meni aika paljon kauemmin kuin yksi yö, olen valtavan hidas tikuttelija.
   Pistän oksennustoiveen korvan taa :-) Kauheeta :-)

   Poista
 5. Kurjia tuommoset kipukohtaukset! Onneks sentään pystyit neulomaan, sillä näistähän tuli tosi ihastuttavat. Tykkään mustan ja kirkkaiden värien yhdistelmästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivut ovat kurjia, etenkin silloin jos hyvä yöuni kärsii. Onneksi hermot on taas päässeet pinteestä ja kivut taivaan tuulissa <3

   Pitääköhän mun katsoa näitä sukkia uusin silmin? Tai ilman silmälaseja? Mä tykkään väriyhdistelmästä, mutta joku näissä tökkii. Tai sitten te kaikki kommentoijat olette ihan ylikilttejä noviisineulojalle. Kiitos kannustuksesta!

   Poista
 6. Kipujen tuttava täällä tietää, mitä tuollaiset yöt on... Ja että pystyt kuitenkin saamaan aikaiseksi neulontaa... ootpa sinnikäs! Ja kyllä minä vaan tykkään raitasukista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävä kuulla, että kipu on tuttu sinullekin. Yöllä kaikki moninkertaistuu, kipukin.
   Minäkin tykkään raidoista, mutta näissä sukanvarsissa nuo möhkyrä-makkarat tökkii. Ens viikolla saatan jo tykätä näistä. Onneks naisella on oikeus (ellei jopa velvollisuus) muuttaa mielipidettä tämän tästä.

   Poista
 7. Villasukat saa olla vähäsen rumia ja villejä! Värit näissä kyllä toimii tosi kivasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä mun on opittava sietämään vähän rumuutta omilta tekeleiltäni. Näissä idea oli parempi kuin toteutus :-)

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Alan pikkuhiljaa ajatella, että nämä ovatkin Villisukat eikä Rumasukat. Kiitos Jaana!

   Poista
 9. Kannatan Villisukka -nimitystä! Minä myöskin tykkään näistä, niistä tulee kiva räsymattofiilis. :) Itselläni on täsmälleen sama väriyhdistelmä puikoilla, mutta tasaraidoista ei tule yhtä eläväistä kuin randomeista raidoista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo väriyhdistelmä onkin tosi säväkkä. Makkaravarret vähän vaan vielä tökkii. Mut nyt nää on virallisesti Villisukat :-)

   Poista
 10. IIIhhanat raitaoksennukset :) Siis ihanat sukat, mahtavat värit :) Minä virkkaan unettomina öinä :) tosin ilman kipuja, toivottavasti ovat sulla hellittäneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne unettomat yötkään kivoja ole, vaikkei mihkään sattuiskaan :-/ Toivottavasti unijukka elikkäs nukkumatti löytää luoksesi.

   Poista
 11. Minusta nuo on tosi sympaattiset! Täydellisen perussukan tekeminen ei tosiaan ole ihan niin helppoa. Minulla tuntuu jäävän joku juttu aina hampaankoloon ensi kertaa varten. :) Mutta toisaalta se onkin minusta neulomisessa kivaa, että aina oppii uutta. Uusi rumasukkavaihto on muuten tässä keväällä tulossa, joten ehkä sä vaan lämmittelit sitä varten? :D Nuo eivät edes ole oikeasti rumat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos! Olen päättänyt tykätä näistä. Ne ovat nytkin jalassa, kun piti saada piristystä surulliseen päivään.

   Juutuupi on kertakaikkisen hyvä apulainen ja ope näissä hommissa, ihan niinkuin netti ylipäänsä. Mun lähipiirissä ei ole montaakaan keneltä voisi apuja kysellä, mutta onneks nettiope auttaa aina kun tarvitaan.

   Poista
  2. Se on kyllä totta, että virtuaalinen apu on neuleissa onneksi aika lähellä! Nykyään on niin mielettömästi tietoa tarjolla, ettei tarvitse kuin vähänsen netistä kuopasta. :) Tämä virtuaalinen neuleyhteisö on ihan verraton tiedonlähde. Koko ajan oppii jotain uutta!

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.