sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Muinainen viikinki

Tästä lähdettiin uusien rannekorujen kanssa. Ruoriketju, x-ketju ja viikinkisolmu miellyttivät asiakkaan silmää. Näistä oli tarkoitus lähteä sorvaamaan sopivaa vaihtoehtoa kahdeksi ketjuksi.

X-ketju tuntui mukavalta, mutta liian leveältä. En halunnut tehdä kapeampaa versiota 0,8mm:n hopealangasta. Päädyin sitten tekemään jonkun puolimuunnoksen x- ja muinaisketjujen yhdistelmänä. X-ketju siis vasemmalla suoraan käytöstä, oikealla uusi ketju.

Varmasti tällä on joku nimi, mutta en tiedä sitä, sillä tein tämän omasta päästäni. (Apua, MiunMaun pääketju). Lopputulos oli aika kiva.

Toinen ketju mietitytti. Pohdittiin ruoriketjun ja viikinkisolmun välillä. Loppujen lopuksi sain valita tehtäväksi sen kumpi on pulleampi. Viikinkisolmu on keveämpi, avonaisempi, mutta pulleampi. Ruorin massiivisuus on kuitenkin miellyttävän tuntuista ranteessa. Jospa siis tekisinkin paksummasta tavarasta viikinkisolmun. Tuumasta toimeen. Vasemmalla millisestä hopeasta tehty solmu, oikealla 1,2-millisestä.

Onhan noilla himppasen eroa paksuudessa... Kyllä tää kelpais itsellekin.

Tämä on kyllä yksi miun suosikkiketjuista. Nopsa tehdä, ilmava, koristeellinen, näyttävä, mutta ei missään nimessä liian prameileva. Kerran olen tehnyt 1,2-millisestä kaulakorunkin, se oli mukavan massiivinen.

Tässä vielä molemmat kaverukset muuttovalmiina uuteen kotiin. Hyvää matkaa!

12 kommenttia:

 1. Jesta, hienoja, tykkään molemmista enempi ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie tykkään kans, mut toisesta vielä enempi.
   Joskus on kiva tehdä tämmöstä peruspunontaa. Hyvää vastapainoa villasukille, vaikka on samanlaista nyhvertämistä :-)

   Poista
 2. Tuo viikinkisolmu isompana on toooosi hieno! Muhun jotenkin uppoa noi kalevala ja viikinkiaikojen kuva- ja muotokieli. :) Aika napsakka tatsy oot. Halit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ina! En tiedä, mistä tuo viikinkisolmu on alunperin kotoisin, en ole tullut ottaneeksi selvää. Iso on aika messevän tuntuinen ranteessa, eikä tarvi mikroskoopilla tihrustaa!

   Poista
 3. Onpa hienoja! Tuo yhdistelmäketju on niin upea! Olen joskus kokeillut ketjujen tekemistä mutta, mutta... no ei tainnut olle minun juttuni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että yhdistelmäketju näyttää kivalta eikä sekametelisopalta.

   Onneksi korurintamalla löytyy paljon juttuja, joista kukin löytää omansa. Mä aloitin punomisella ja se on sydäntä lähellä, vaikken olekaan siinä mikään virtuoosi. Mulle taas esimerkiksi siemenhelmijutut ovat ihan mahdottomia.

   Poista
 4. Oi,onpa hienoja ketjuja, kelpais ranteeseen kaikki :)

  VastaaPoista
 5. Aivan mahtavia ketjuja. Nostan hattua yhdistelemiselle. Mulla tulisi lähinnä solmua. :D

  Alempana olevat kissakorvikset saivat silmäni melkeen pulpahtamaan päästä. Mahtavuutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katri - kiitos!
   Mulla tulee joskus sellaista sykkyrää ettei hyvä tosikaan. Mut sit vaan yritetään uuestaan.
   Kisut on kyllä kivat. Niiden idea kuuluu täysin hopeatoverilleni Metallikässymiehelle. Ihastuin idikseen heti oitis kun näin tämmöiset ekan kerran.

   Poista
 6. aijaijai miten ihania :)) itekki tein pari viikkoa sitte tuota x-ketjua mutta vielä on postaamatta... ehkä saan aikaiseksi ensi viikonloppuna vähän blogia päivittää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo x-ketju on jännä. Ohje on ollut kansiossa varmaan kolme vuotta, eikä se ole sytyttänyt mitenkään päin. Ei ennenkuin näin sen livenä. Se oli pakko punoa heti.

   Postausta ootellessa :-)

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.