keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Punaiset Ulrikat

No nysse myrkyn lykkäs. Oon tässä reenannut sukkien tekemistä varpaista lähtien looppaamalla. Muuten hyvä, mutta Ulrikat aletaan varresta, enkä osannut muokata varresta aloitettua ohjetta toisinpäin.

Ekaks halusin opetella uuden, joustavan, silmukoiden luontitavan, jonka nimi on German Twisted Cast-on. Sit piti miettiä, että kuinka silmukat saapi pyörölle oikeassa järjestyksessä. Onneks kaikkeen löytyy juutuupista ohje. Ainoa hankaluus on silmukoiden vaihtaminen etu- ja takapuikon välillä kesken työn. Jollain tavalla sain sen onnistumaan hakaneulan avulla. Kärkeen opettelin silmukoimisen neulomalla. Hyvät ohjeet löytyi stitsailuja-blogista.

Lankana oli tylsästi Novitan Seiskaveikka ja puikkoina ihanat Knit Pron 3,0mm-pyöröt. Meinasin eka tehä kolmepuolosilla, mutta onneks en sittenkään tehnyt. Kolmosellakin tulee aika reilua vartta mun käsialalla. Koko sukista tuli loppuviimeks niin isot, että onneks Miekkonen suostuu käyttämään punaisia Ulrikoita, jos kukaan muu ei ilmoittaudu.

Nämät ovat tässä liian räikeän punaiset. Punaista lankaa on ihan yhtä vaikea kuvata kuin punaisia koruja.

Malli on niiiin kiva. Tykkään eritoten tuosta kantapäästä ja 'kupla'riveistä. Tahtoisin oppia neulomaan tämän varpaista lähtien ja kokeilla myös pienempiä puikkoja. Voi tosin olla, että sitten tulee seiskaveikasta ihan peltiä. Jollain tapaa täytyy kokeilla ympärystä pienemmäksi.

Ei taia tässä blogissa tulla enää sukkakuvia tällein jalassa kuvattuina. Ei vaan pysty eikä kykene taipuun mihinkään kuvausasentoon. Mut ei sevväliä. Käyttöön sukat tulee/menee kumminki.10 kommenttia:

 1. Hyvathan noi kuvat on. Ei mullakaan mitaan ihmeellisempia kuvausasentoja ole. :) En ole kumiukko! :) Onpa hienot sukat. Noi "kuplat" on kivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään tästä mallista tosi-tosi paljon. Luulin, että tikuttelen tosi tiukkaa, mutta ohjeen mukaisesti näistä tuli aikasten suuret mun suuriin jalkoihin... Eli ehkä olen oppinut löysäilemään :-)

   Poista
 2. Todella kauniit sukat.Oot kyllä taitava neuloja ja koruntekijä kans :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritva N <3
   Nämä näyttävät kuvissa ehkä paremmilta kuin livenä. Neulomisen saralla olen vielä keltanokka, mutta uusia asioita on kivaa opetella.

   Poista
 3. Kivat sukat :) Mielenkiintoinen tapa luoda silmukat. Minä neulon sukkia niin harvoin varresta alkaen etten ole viitsinyt opetella mitään uutta tapaa silmukoiden luomiseen, mutta tuo tapa pitää joskus opetella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama vika rahikaisella, varpaista tulee yleensä alettua, että saan langat kulumaan viimeistä senttiä myöten. En tykkää sellaisista pienistä ylijäämänöttösistä, enkä tykkää jännittää, että riittääkö lanka. Vielä kun löytäis hyvän, itelle sopivan toe-up-perussukkamallin.

   Poista
 4. Minäkin kokeilin syksyllä yhden parin verran kärestä alotettavia, ei oikein innostanut. Tosin oon neulonut muutenkin niin vähän :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin vasta opettelen neulomista, mutta mukaansa tämänkin tuntuu tempaavan. Tämmönen nurinkurinen systeemi toimii miulla. Äiti jaksaa aina nauraa, että insinööritytär neuloo kaks sukkaa kerralla yhdellä pyöröllä ja varpaista alkaen, kun hän ei neulo edes yhtä sukkaa perinteisellä tavalla :-) Onneks mie voin pitää sen sukissa tarpeen vaatiessa!

   Poista
 5. Vau mikä malli ja väri! Kuin kieputteluja! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TiiQ:lla (http://kasistakarannut.blogspot.fi/) on tosi ihania sukkamalleja näille paksummillekin langoille. Ihana neuloa muutakin kuin sitä perusharmaata perussukkaa, vaikka sillekin on paikkansa kyllä.

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.