keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Salkkarit

Oli synkkä ja uneton yö. Seikkailin yksinäni bittiavaruudessa ja satuin Susun kotoisan oloiseen kässyblogiin. Sieltä löytyi maailman hienoin hartianlämmitin nimeltään Salkkarit. Harmi kyllä, myöhästyin muutamalla viikolla enkä enää saanut ohjetta ilmaiseksi. Ohjeen sai ostamalla siihen tarvittavat langat Susun The Lankakaupasta. Nykyisin ohje näyttää olevan teeteen sivuilla.

Mietin tovin miten saada langat, kun lankakauppa sijaitsee mulle turhan kaukana. Laitoin seuraavana päivänä sähköpostilla kyselyä, jotta mitäs tehtäis. Tämä tapahtui lauantai-iltana. Sunnuntaihin mennessä oli vaihdeltu viestejä puolin ja toisin, langat oli valittu ja uusista puikoista oli neuvoteltu. Susu pahoitteli, että pääsee tekemään tilauksesta laskua vasta seuraavana päivänä, maanantaina. Aivan uskomatonta asiakaspalvelua! En todellakaan osannut odottaa vastausviestiä ennen arkipäiviä, kaikesta muusta puhumattakaan. Tuli juuri varmistettua, että jos tieni käy lähellekään Saloa, niin Anjalin Lanka- ja käsityöliike on varmasti yksi pysähdyspaikka. Toim.huom: Tämä ei ollut maksettu mainos.

Kun ihana paketti pehmoisine lankoineen ja vaihtopäisine Knit Pron koivupuikkoineen saapui, tuli eka pulma. Patenttineule! Miten hemsketissä sitä tehdään. Eka projekti, sellainen lämmittelyneule, olikin aiemmin esitelty tuubihuivi. Toisekseen tein solmiamislipareista ensin liian kapoisat, mutta ne oli helppo tehdä uusiksi.

Mutta sitten siihen hartianlämmittimeen. Tästä työstä tahdoin iloisen harmaan, jotta se sopisi yhteen vähän kaiken kanssa. Mustaa en tahtonut, sillä siihen imeytyy näkyvästi kaikki koiran- ja kissankarvat. Valikoin ihanan oloisen alpakkalangan (SandnesGarn Alpakka), jonka värjäyserän Susu kertoi olevan ruskeaan taittavan iloisen harmaan. Täydellinen väri siis.


Nopsahan tämä oli tehdä. Siitä tuli ihanan pehmeä ja lämmin. Lanka on täydellisen ihanaa. Vaikka tämä on yhden koon hartialämmitin, niin seuraavasta teen vähän korkeamman, sellaisen hartiahuivimaisen. Tai sitten pienennyn tähän sopivaksi. Tai annan tämän mannekiinina toimineelle ystävälle.


Nyt mun täytyy vaan opetella käyttämään tällaisia liehakkeita. Kai nää on vähän kuin hameet: Jos niitä ei osaa käyttää, niin ei osaa. Piste. On vaan opeteltava. Parit, kolmet, neljät kolmiohuivin ohjeet olis jo paperilla odottamassa neulojaa.

10 kommenttia:

 1. HEEEEENO! Ja sinako muka et isoa pintaa tee. Kuules nyt mimmi...... Onneks oot niin kaukana etten paase potkaisemaan takalistoon. ;P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts, osui! Siis takalistoon se virtuaalipotku. No onhan tää aika pikkainen työ, kun suurin osa posotellaan kutosen puikoilla. Mutta takkeihin, paitoihin ja liiveihin en lähe, en. Enkä mihinkään alavartalon peittävään, en edes villahousuihin.

   Poista
 2. Sinulle on haaste blogissani :)

  http://silmukansaalistus.blogspot.fi/2014/03/blogigalluppi-haaste-bh-0631.html?showComment=1394087634111#c3687022864066727531

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Miepä käyn kurkkaamassa ja yritän olla reipas. Nimim. Saamaton

   Poista
 3. Tulipa kaunis! Jonkun tuollaisen liehakkeen tarvitsisin itsekin töihin, siellä nimittäin vetää. Langatkin on jo ostettuna, malli vaan vielä päättämättä. Knit prot on ihanat, minäkin vasta ostin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puikot on tosi ihanat. Ja meikäläisen puiset vaihtopäät pakottavat tikuttelemaan hieman löysempää käsialaa. Pelottaa, ettei hienoudet napsahda poikki.
   Tää malli on tosi kiva ja nopsa. Alpakkalangasta tuli niiiiin lämpöinen, ja päällä niin mukava, ettei sitä huomaakaan.

   Poista
 4. Upea huivi! Ihan alkaa tehdä mieli itsekin neuloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakastuin itsekin malliin. Neulominen on aivan yhtä vaarallista kuin koruilu. Siihenkin jää koukkuun (vai puikkoon?) ja varastot vain kasvaa ja kasvaa ja kasvaa. Ainä löytää jotain ihanaa lankaa jolle ei ole mitään suunnnitelmaa, mutta kun se on pakko saada. Ihan sama kuin kivien, helmien ja ihanien hopeaosien kanssa. Kun vaan tah-too... :-)

   Poista
 5. Onnittelut! Selvisit hienosti ohjeen ja patentin kanssa! Kiva kun tykkäsit ja kiva et puikot on vielä ehjänä ;-) Tais tulla just oikeaan aikaan se löysäntekemisohje...
  Kiitos kauniista sanoistasi. Lämmittää mieltä yhtä paljon ku keväinen aurinko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sille kelle kiitos kuuluu!

   Olen salaa ihan pikkiriikkisen ylpeä Salkkarista. Mulle kun sukatkin ovat valtaisa, monen viikon ponnistus. Tää oli nopsa, mutta kooltaan paljon sukkia isompi :-)

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.