keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Sukkablokki

Blogi ei ole muuttumassa pelkäksi sukkablogiksi, vaikka aiheena tänään onkin sukkablokki. Aina väliin tekis mieleni postata noita neulomuksia. Ajatuksena olis lähinnä se, että itselle jäisi joku muistilappu tehdyistä hommista. Mutta kuvaa nyt sitten semmottisia rynttysukkia, tai yritä vääntyä kuvaamaan sukkia omassa jalassa... Juuei.

Ratkaisuna on tietystikin sukkablokki, jolla vinkurat ja epätasaisella neulontajäljellä tehdyt sukat saa kauniiksi ja tasaiseksi ja nätin näköiseksi. Yksi mutta hommassa vaan oli. En mitenkään halua maksaa blokeista liki kolmea kymppiä, en. Ostan sillä rahalla mieluummin lankaa, puikkoja tai hopeaa, paljon mieluummin.

Tein ensimmäisen version pahvista. Juuh, se sopii kuvaamiseen hyvin, mutta eihän siihen voi kiskaista lottamärkää sukkaa kuivumaan. Kotoa ei löytynyt mitään matskua, joten lähdin nettikierrokselle ihmettelemään. Sieltähän se apu löytyi, tietenkin. Hippusia-blogin Johanna oli hoksannut käyttää Ikean leikkuulautaa. Niitähän kotoa löytyi, joten ei muuta kuin siirtämään kaava lautaan ja sakset kauniiseen käteen.

Leikkaaminen onnistui saksilla näppärästi, ei mitään ongelmaa. Blokki näytti valtavan suurelta ja aivan kummalliselta. Hieman uutta muotoilua tarvitaan kyllä varren kallistuskulmaan, ettei sukka mene nilkasta myttyyn. Mut hei, ekaks kotiversioks oikein hyvä. Teen uudet sitten joskus, kun viitsin vaivautua Iikkeaan. Tähän hätään en viitsi silputa kaikkia huushollin leikkuualustoja.

Jo vain, onhan sukka ilman kasteluakin aivan eri näköinen blokin päällä kuvattuna. Vai mitä tykkäät? Ryttysukka ei pääse ihan oikeuksiinsa.

10 kommenttia:

 1. Näppärästi askarreltu.

  Pitääkin katsoa löytyisiköhän meiltä jotakin sopivaa materiaalia. Minua kun ei saa ruotsinkauppaan kuin kilon palasina :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan toimii hyvin paksut tabletit, vanhat kirjoitusalustat ja sen semmoiset. Mä nakitin mun työkaverin (Kiitos vielä, jos satut lukemaan, toveri!) käymään ruotsinkauppaan, kun en mitenkään ite viittiny...

   Poista
 2. Onpa hauska idea! :) Taytyypa napata korvan taakse. Mie vaan kuvailen sukkia omissa jaloissani miten kykenen...... eli mielenkiintoisia kuvia on tiedossa jatkossakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sää ootkin nuari ja notkee, pystyt kuvaan itte. Mää en taivu enää :-)

   Poista
 3. Kätevä keksintö.
  Ja neulekkin todella kaunis.
  Minä teen vain normi neuleella,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ritva N! Mun olis syytä ensin harjoitella ns perussukkaa ennenkö kirmaan minkään kuvion pariin... Mut kun en malta, en.

   Poista
 4. Minä aattelin, että miksi minä en ole rekisteröitynyt Miunmaun lukijaksi... Rekkaan nyt lukijaksesi blogloviniin :)

  Sukankutomistaito on jotakin sellaista, jota kadehdin teiltä, jotka sen osaatte! Nuo ihanat, keväänvihreät sukat kelpais mullekin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tere tulemast, Kaisa Reetta! Mie käyn aina kurkkimassa siun upeita korukuvia ja hienoja esittelyjä kivistä.

   Mie oon vasta nyt aikuisiällä opetellut tätä sukankutomista. Kyllä se vielä työtä teettää kovasti, mutta on kovin mielenkiintoista. Kaikkea sitä voikin näköjään oppia.

   Poista
 5. Huippu keksintö tuo ikean leikkuulauta! Kohta mullakin on sukkablokki :) en raaski minäkään maksaa niistä montaa kymppiä. Löysin blogiisi vasta nyt, täytyypä ajan kanssa selailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa, Heffaklumpen!
   Hyviä ideoita on verkko väärällään, ja joskus sattuu sellainen loistava ja itselle ajankohtainen eteen. Tämä oli juuri sellainen.

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.