keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Tahtoo oranssia

Pari vuotta sitten ostin kivan mallisia howliittilätkiä. Tahdoin punaisen ja mustan, todella lyhyen kaulakorun ja rannekkeen näistä. Oih, se ois niin kiva kesällä valkoisen tai mustan teepaidan kanssa. Unohdin vain, että mulla on aina jotain rytkyjä siinä teepparin päällä, joten idea ei ihan ois toteutunut.

Howliitit hautautuivat odottamaan aikaa parempaa. Kun se parempi aika tuli, olivat howliitit muuttuneet oransseiksi ja musta tuntui aivan liian kovalta kaverilta. Vuorikvartsi ei käynyt mitenkään, ja lumikvartsikin näytti muovinpaloilta. Huoh. Ainoa, mikä oli selvä asia, oli millinen piina ketjuosioon. Tai ehkä millisestä langasta punottu, on tuo vähä vahvempi kokonaisuus ku milli.

Poppy jasper ja savukvartsi miulle sitten sieltä lootasta huuteli, että he tahtois kemuihin mukaan. Eihän siinä sitten mitään. Kaikki ovat sellaisia rauhoittavia ja tasapainoisia tyyppejä, ja uudet kamut vähän tasapainottavat oranssin räväkkyyttä.

En taaskaan osannut päättää millaiset korvikset haluaisin. Nappeja en voi itse käyttää, joten kaikki tekemäni ovat näitä koukkukilluttimia. Ekoihin halusin samaa oloa kuin rannekkeeseen. Näihin hypähti savukvartsin ja howliitin lisäksi pienen pienet riisit pietersiittiä.

Toiset halusivat vain yhdet pienet, vaatimattomat, yksinäiset howliittihelmet. Muotoa toistamassa isot kiinnitysrinkulat. Nämä ovat niin kepoiset, että niitä ei edes tunne korvissa. No juu, ei kyllä noita ensimmäisiäkään.

Nyt tuntuis olevan tavallista enemmän tarvetta oranssille. Onhan se herkullinen, hyväntuulinen, piristävä ja täynnä elämäniloa. Jos tuntuu siltä, että oranssia tarvitaan, niin sittenhän tehdään niinku tuntuu. Ei siinä sen kummempaa.

11 kommenttia:

 1. Aivan ihana ranneke! Värit ovat samalla pirteitä kuin rauhoittaviakin, tykkään! :)

  VastaaPoista
 2. Taitavasti tehtyjä.Tykkään minäkin :D

  VastaaPoista
 3. Voi kiitos, Susanna ja Ritva! Minäkin tykkään :-)

  VastaaPoista
 4. Luulin jo kommentoineeni tätä ihanuutta :-) Siis se on ihana! Oranssin sanotaan virkistävän, kohottavan mielialaa ja jopa ehkäisevän masennusta, uskotaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sattuipas sitten kohdilleen. Mielialankohotusta todella tarvitaan, kun perheen pienin jäsen on vähän huonossa voinnissa. Koruilu pitää miut järjissäni.

   Poista
  2. Voi, toipumista ja jaksua sinne!

   Poista
 5. Kiitos M! Kaikki kohotus tulee nyt kohdilleen.

  VastaaPoista
 6. Ihana korukokonaisuus! Tuo väri huokuu energiaa!!

  Toivottelen jaksamista sinulle ja voinnin paranemista perheen pienimmälle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kaisa Reetta! Korut ovat päässeet ulkoilemaan jo monen monta kertaa, rannekkeesta tuli ihan suosikki. Miulla kun nämä postaukset tulevat aina himpan jälkijunassa tosi elämään verrattuna.

   Perheen pienin on muuten koira... :-) En ole tainnut muistaa sitä tässä yhteydessä kertoakaan, kun pää on vähän sumuisa. Kääpiömäyräkoira onnistui kehittämään itselleen välilevytyrän, ja tilan muuttumista tässä nyt seuraillaan.

   Poista
 7. Vallan ihania nämä oranssit. :)

  Toivottavasti pienimmäinen toipuu tyrästään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin :-) Vaikka ovatkin ihan perushelmiä, niin tykkään kovasti.

   Tänään ollaan taidettu mennä tyrän kanssa parempaa kohti, ainakin nyt näyttäisi siltä. Juoppolallin askeleet eivät ole ihan eilisen kaltaisia humalaisia. Muutamat seuraavat viikot näyttävät, jotta mihin ollaan menossa. Onneksi tuo nyt jaloillaan pysyy, muuten lopputulema olisi ollut aivan toinen.

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.