sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

The Vempain

Jii-haa! Työkaluhöperö on saanut uuden, hienon, näppärän, käytännöllisen ja työtä kovasti helpottavan ekstraupean erikoistyökalun nummero x+1. Kattokaa ny kuinka hieno se on!

Mulla ei ole tälle nimeä, enkä ollut livenä tällaista koskaan nähnyt. Selostin rakenteen ja käyttötarkoituksen toverilleni Metallikässymiehelle. Hänpä sitten näppärästi teki miulle The Vempaimen. Itse en löytänyt mistään tuollaisia tarpeeksi isoja kartiomuttereita jotta oisin voinu itte tämmöisen väkertää. Vielä kerran tusina niiausta ja kaksin verroin kiitoksia. Tää on u-p-e-a. Ja mie oon höperö, tiiän.

Mitä tällä sitten tehdään? Noh, tämä on sormuksen reunan kiperryslaite. Sillä voi kipertää spinnerisormusten reunoja tai kipertää vuoritettuja sormuksia. En mie tiiä, mikä tuommosen vuoritetun sormuksen nimi on. Tarkoitan siis tällaista, jossa vaiks messinkisormus on vuorattu ohuelti hopealla, ettei sormi värjäänny. Niinkö esimerkiks näin.

Varsinainen tarkoitus miulla oli se, että tällä vois tehä tämmöttisiä muka-hierrettyjä istutuksia, jossain puhuttiin gypsy settingistä. Hiertämistä en ole kokeillutkaan, tulevaisuudessa sitten. Tällä tyylillä saa isohkojakin pyöröhiottuja kiviä kivasti kiinni. Tässä on kuusmillinen granaatti.

Yks harvoista sormuskuvista sormessa. Leveyttä on kiven kohdalla reilu sentti, alapuolella puolet vähempi. Tästä sormuksesta tulee lähiaikana ihan oma postauksensa, hän on ansainnut, että tarina pistetään muistiin.

Tää tätsä lähtee nyt töihin. Eilinen meni inventaarion melskeessä, ja tänään tehään sama homma toisessa paikassa. Ei kai sitä ihminen nyt viikonloppuvapailla mitään tekiskään. Ei ainakaan uusia sormuksia. Eipä.

Edith tahtoi iltapäivällä korjata otsikon. Kyseessä on todellakin The Vempain, ei suinkaan The Vampain :-) Edith on välillä turhan tarkka.

4 kommenttia:

 1. Siis tuo sormus kivineen on oikeesti aivan huikee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootas kun näät siitä lähikuvia tässä lähiaikana... Niissä näkyy hienoudet ja kauheudet, ihan kaikki ;-)

   Poista
 2. Mä luulen, et tajusin miten noi sormuksen reunat tehdään tolla, mut miten toi istutus?? Mut yhtäkaikki, eka reaktio oli, et mä tahon kanssa tommosen :D jos metallikässymies tekee niitä myyntiin, olen kiinnostunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo vissiin ollut tapana tehä myyntiin, mutta lupaan kysyä :-) Tuommoisen voi rakentaa pultista, mutterista ja kahdesta kartiomutterista, joista on porattu kierteet pois. Semmoisia kuulemma käytetään vaiks autonpyörän kiinnitysmutterina. Mää en kyllä tiiä siitä sen enempi. Mun autossa on erilaiset, en voinut lainata sieltä hyötykäyttöön :-D

   Istutus on yksinkertainen. Tehään kaks sormusta, joista päällysaihioon tehään kapussille sopiva reikä. Asennetaan kivi aukkoon, sujautetaan sisäsormus paikoilleen ja sitten käytetään Vempainta. Done. So simply. Ei juotoksia, lipsahtelevia istutusrautoja, peittäviä reunuksia. Ja tulee äärettömän eleetön ja kaunis istutus.

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.