sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Unohtuneet hylsynkannat

Laatikoita ronutessani törmäsin pieneen pahvilootaan. Pahvilootasta löytyi Miekkoselle väkerrettyjä juttuja, jotka on tehty varmaan kolme vuotta sitten. Jotenkin olen vain unohtanut näyttää niitä täällä.

Ensimmäisenä on etsausharjoittelu messinkiin. Tää nyt on... tämmönen. Ensinnä oli eka ja vika kerta kun sahaan kolmemillistä messinkiä. Tuon wanna-be-vaakunan sahaamiseen kului varmaankin noin kuusi sahanterää. Toisekseen kuparilenkin juottaminen on hieman hankalahkoa kappaleiden painoerojen vuoksi. Vaikka olin kuinka varovainen, sulattelin aika monta lenkkiä. Kolmanneksi etsaamalla ei vaan saanut riittävän tarkkaa kuviota aikaiseksi, ei ainakaan näin kolmeen tasoon etsaamalla. Tulipahan kokeiltua. En ihmettele, miksi se on jäänyt lojumaan laatikkoonsa. Parka ja muotopuoli, vähän reppana.

Toisena unohtuneena on patruunan kannake. Tämä on tehty paljon ennen kuin olen uskaltanut koskea hopeaan. Tarkoitus oli saada patruuna ehjänä ja irrotettavana roikkumaan kaulaan. Rinkulan ulkopinnan sotkut ovat sutattu nimi. Muutaman kerran olen nähnyt tämän kaulassa killumassa.

Kolmannessa kuvassa on kiven (=lasinpalan) istutusharjoitus riipukseen. Suurempana ja jonkin verran käytettynäkin on hylsynkannasta tehty sormus. Ulkopinnan tein messingistä, jotta se sopii hylsynkannan väriin. Messinki kuitenkin värjää sormea, joten vuorasin sen ohuella hopealevyllä.

Kaikenlaista sitä kotoaan löytääkin. Taidan ronuta vähän lisää, josko löytyisi vähän hopeaa, ihanoita kiviä tai jotain muuta mukavata.

2 kommenttia:

 1. Messinki, tuo vanha vihollisemme. Sympatiani, s'ei meinaan ole mikään helppo materiaali. Ja ihan loistava tuo hylsysormus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie kun sitten vielä aloitin messingin kanssa, kun hopea oli olevinaan silloin niin kallista. Vaan enpähän mennyt siitä missä aita on matalin :-)
   Hylsysormuksesta tykkään itsekin, ja Miekkonen myös.

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.