keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Ei tullut takkia, tuli tuluskukkaro

Lupasin ja melkein vannoin, että ainoastaan yksi hopeinen granaattikoru on enää esittelemättä. Tähän kohtaan taidan lisätä, jotta 'toistaiseksi'. Voipi olla, että en pääse tästä kivestä ohi millään konstilla, eikä kait edes tarvitse.

Lasten sadussa kerrotaan kuinka hiiri kissalle takkia ompeli. Ei tullut takkia, vaan tuli jotain ihan muuta. Näin kävi miullekin, paitsi että miun tarinassa kukaan ei syö ketään. Hetki sitten tein ensimmäisen orjankoruni. Siinä muutettiin suunnitelmaa matkan varrella. Alkuperäiseen ideaan en voinut lisätä kiviä toiveen mukaan, vaan kämmenselän osa piti tehdä uusiksi. Siitähän jäi siis yksi ylimääräinen, jo valmiiksi tehty osa.

Granaatin alla olevaan renkaaseen lisäsin muutaman täydellisesti samanvärisen swaron hopeapiikeissä, sekä ihastuttavan pienen hopeapallon. Palloja tilasin pompulakorviksia varten, mutta nyt pompulakorvikset saivat jäädä, kun granaattisormukselle piti saada kaveri.

Pienellä muokkaamisella pari vuotta sitten tekemästäni lyhyestä piinasta tuli tälle riipukselle sopiva vaihtoketju. Juotin lukon vastakappalelenkin ja vedin sen soikeaksi, jotta alkuperäisen riipuksen sai pois ja uuden tilalle. Tälle riipukselle yleensä käyttämäni kaksmillinen vaihtovaijeri olisi ollut aivan liian ohut.

Tämä oli itselleni hyvä muistutus siitä, että mikään juttu ei ole turhaan tehty. Kaikkea voi ja saa jatkojalostaa, alkuperäiseen ajatukseen ei tarvitse tai saa jämähtää. Tästä tuli yksinkertainen mutta silti jotenkin kuninkaallinen ja kiva. Tämä jää mulle kotiin.

8 kommenttia:

 1. Wou, niin taidokasta! Granaatti on upea kivi, ei siitä todellakaan tarvitse päästä yli ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Phuuh... Kiitos että sain synninpäästön näin etukäteen, kun granaatti kuitenkin hypsähtää sormiini mieluummin ennemmin kuin myöhemmin.

   Poista
 2. Taitavaa työtä jälleen, ihailen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mags. Nyt on itsellä sellainen olo, että pitää tehdä jotain muuta ihan muuta seuraavaksi. Saas kattoo kuinka käy.

   Poista
 3. Ihanaa että koru löysi uuden muodon ja tulikin todella hot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieniä muutoksia vainen, ja taas yhdestä tuli jotain ihan toista. Tämä on huisin hauskaa hommaa, kun ei ikinä etukäteen tiedä kuinka käy!

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.