sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Koruilijan lahjapaniikki

Näinhän siinä sitten taas kävi. Huoh. Miulta pyydettiin 'joku koru' lahjaksi Miekkosen treenikaverille. Asiasta oli puhetta joskus kuukausi sitten. Pyysin pallottelemaan ideoita ja kertomaan, jotta mitä miun pitäisi tehdä. Harrastekaverin pippalot olivat viime perjantaina. Keskiviikkoiltana miulta kysyttiin, että onko mitään lahjaa tehtynä... Whoaaa! Olin unohtanut koko homman.

Okei, no panic. Keskiviikkoilta meni kursseillessa. Torstai meni töissä ja illalla oli veto ihan pois. Nooh, ehtiihän sitä perjantaiaamunakin, kun on vapaapäivä... Nukuin sitten vähän pommiin, ja miulla oli kaksi tuntia aikaa keksiä mitä tehdään, miten tehdään, toteuttaa ajatus ja viimeistellä työ. Huh hei. Myöhästyin deadlinesta viisi minuuttia, mutta väkerrys ehti matkaan mukaan. Kuvat ovat... hmmm... persoonallisia, koska aikaa ei vain ollut. Sen lisäksi molemmista kameroista kuoli akku. Että semmosta.

Onneksi päivänsankari tykkäsi kovasti avaimenperästään, oli esitellyt sitä pitkin ja poikin kaikille juhlavieraille. Hän on kova käyttämään koruja, joten avainlenkki on helppo irrottaa ja laittaa riiputin vaikka kaulaan. Sikäli siis, jos hän erityisesti haluaa laittaa numeroin varustetun 50-vuotisriipuksen kaulaansa. Eihän sitä koskaan tiedä. Jaahas, Edith haluaa jo ennen postauksen julkaisemista kertoa, että lauantai-iltaan mennessä riipukselle oli hankittu uusi ketju. Voin siis olla lahjaan oikein tyytyväinen minäkin.

Viikonloppu on mennyt aurinkoisissa merkeissä. Perjantai koruiltiin ja kudottiin sukkaa. Lauantaina käytiin koirien kanssa keräilemässä muovikassillinen lepänkäpyjä kesäisiä noitaliemiä varten. Oli ilo nähdä, kuinka Pappakoira on toipunut halvauksestaan lähes täydellisesti. Hän istui auringossa lähellä ja tutkaili emännän tekemisiä. Setämiäs melskasi omia menojaan ja kävi välillä rallattelemassa ja suukottelemassa ja jatkoi omia juttujaan.
Täältä mä tuuuuun! Pois alta risut ja männynkävyt!
Halvauspotilas vetää sellaista rallia,
ettei kamerakaan pysy perässä.
Setämiäs vahtaa porttia.
Pappakoira ja Setämiäs
Tänään iloitaan huomisesta vapaapäivästä, koruillaan, kudotaan sukkaa, nukutaan päikkärit, luetaan hyvää kirjaa ja nautitaan tästä ihan tavallisesta arjesta. Kyllä on mukavaa!

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Sitä nämä muruset todellakin ovat! Toinen on täydellinen off-vaihde, jolloin hautaudutaan peittojen alle eikä liikuteta viiksikarvaakaan. Näillä on tasan kaksi vaihdetta.

   Poista
 2. Ihan tässä mielenkiinto heräsi. Mitä soppaa siellä keittelet lepänkävyistä?
  Langan värjäystä, kenties?

  Ihana tuo kokoero koirilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lankaa olis suunnitelmissa värjätä, kyllä vaan. Viime kesänä pääsin vähän kokeilemaan, värjäyskärpänen puraisi ja tänä vuonna pitäisi laittaa useampi pata tulille.

   Poikain kokoero on todella melkoinen: 5,5kg vs 40kg. Ja piäni on Pomo.

   Poista
 3. IHANAAA nahda Tenho-Petteri vauhdissa! :D YES! Raapsuja pikkumiehelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raapsut välitetty, Pappakoira kiittää. Vähän jäi tiettyihin tilanteisiin ristiaskellusta muistoksi, mutta mitäs me pienistä.

   Poista
 4. Ihanaiset koirulit, voi jesta! Ja upee persoonallinen lahjakoru.

  Tuleeko lepänkäpysistä vihreää vai ruskeaa väriä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lepänkävyistä tulee hyvin kaunista, lämpimän punervan tummanruskeaa. Liemi on hyvin riittoisaa, siitä värjää monen monta kertaa kauniita sävyjä.

   Emäntä kiittää koirien kehuista, ja on hieman puolueellisesti samaa mieltä. Koruntekijä kiittää lahjakorukehusta. Ei ehkä miun maun mukainen koru, mutta lahjansaajan maun mukainen oli - ja sehän on se tärkein juttu!

   Poista
 5. Syytäkin tykätä noin upeasta ja uniikista lahjasta.
  Voi mitä karvaturreja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ainakin se on... hmmm, uniikki.
   Jos olisin arvannut, että se menee kaulaan eikä avaimenperäksi, olisin tehnyt vähän toisenlaisia ratkaisuja.

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.