keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Fiksu sukkaidea

Mie tiiän: Olen tosi nerokas. Viime kesänä olen äärimmäisen taitavasti dipannut 100g letitettyä, kauniin turkoosia lankaa punasipulissa. Siitä tuli tuo vasemmanpuolinen lankaoksennus. Onneksi olen näköjään hukannut kaikki muut kuvat jonnekin. Punasipulistahan tulee oikeasti tosi  kaunis väri, se nyt vain ei satu sopimaan millään tavalla turkoosiin. En oikein ymmärrä, että miksen värjännyt tätä uusiksi. Ehkä kuvittelin, että kaapissa marinoimalla se muuttuu kauniiksi. Ei muuttunut.

Jos lanka kerran on kamalaa, niin valitaan sille vielä kamalamman näköinen pinta, niin kukaan ei huomaa rumaa lankaa, jota jäi jäljelle reilusti. Daah, hyvä idea! Halusin kokeilla nostetuin silmukoin tehtyä pystyraitaa. Siitä tulikin oikein kiva, mutta kenen idea oli nuo tyhmät nurjat palaset siellä täällä? Mä en myönnä mitään. Nää särki niin silmiä, että mun oli tuhrattava kaks kokonaista vapaapäivää, että sain nää pois puikoilta ja lahjalaatikkoon piiloon.

Jotta homma menisi ihan putkeen, niin enhän saanut edes kuvaa otettua kunnolla. Väri on jotain ihan höpöä, ne nostetut silmukat ei näy ollenkaan. Näkyy vain nuo ruosteen värjäytymän näköiset vihreät. Huoh. Onneks lapsoset kasvaa nopsaan, joten sukkien saajan ei tarvitse kärsiä näistä kovin pitkään. Sen jälkeen vahinko kiertänee pikkuveljelleen. Voi poikapoloja.

Tein jonkun uuden aloituksen, turkkilaisen pyöreän varvasosuuden, jota sovelsin vähän. Loin 5s 2,5mm:n puikolle, tuplasin silmukkamäärän eka kerroksella ja sitten lisäsin silmukoita joka toisella kerroksella, kunnes koossa oli haluttu 48s. Posotin 17cm ennen kantaa. Lankana oli oksu-Nalle, joka toimii ihan ok näissä meikäläisen harjoitelmissa.

Koneelta löytyi vielä yhdet punasipulisukat. Tai sukat löytyvät laatikosta, mutta kuvat koneelta. Keh keh, huono vitsi. Näistä piti tuleman jotakin kokoa 42-43, mutta todellinen koko meni varmaan 44-45 tai jotain sinne päin. Varttakin tuli vähän lyhyenlaisesti. Huoh.

Voinko vielä pikkuisen sääliä kaikkia kaveri- ja sukulaisparkoja. He ovat varmaan todella onnellisia, kun mie neulon. Toivottavasti kukaan ei saa isompia traumoja.

16 kommenttia:

 1. Hih, mitä höpötystä! Upeita sukkiahan ne on, mikä lie sun silmässä on? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miulla on vissiin silmissä vikaa :-) Jos otan lasit pois, niin turkoosi-ruoste-kukerrukset näyttää metrin päästä ihan hyviltä. Taiankin katella niitä ilman kakkuloita!

   Poista
 2. Sukkien on tarkoitus lämmittää jalkoja, ei näyttää kauniilta. Sitä paitsi kauneus on katsojan silmässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet aivan oikeassa - lämpö on tärkeintä, ja mukava tuntuma jalassa myöskin. Kiitos lohdutuksesta!

   Poista
 3. Taidat taas turhaan mollata itseäs! Kivoja sukkia :-)
  -Minä neulon sukkia melkeinpä vaan itselleni ja teen niistä hyvin matalavartisia, kun en sisäsukissa varsia tarvii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä toi väri on oikeasti ihan hirveä. Päätin juuri, että seuraavaan värjäyskattilaan uppoaa kaikki jäljelle jäänyt lanka tästä väriyhdistelmästä. Kummatkin värit ovat erikseen tosi kauniit, mutta tuo yhdistelmä. Huh huh!
   Mä voisin kanssa kokeilla sellaisia ihan melkein varrettomia sukkia, ne vois olla aika kivat.

   Poista
 4. No mutta hei, eipä näy tahrat sukan pohjassa, jos lapsi talsii johonkin tahmeaan ;) Ei vaan, hyvät niistä tuli, lämpimät varmasti ja kengät jalkaan sitten jos ei kestä katsella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan loistava peruste värille tuo tahrojen maastouttaminen! Täähän alkaa oikeasti kuulostaa sittenkin hyvältä sukkaidealta.

   Te kaikki ylläolevat olette kyllä niin kilttejä, ettei hyvä tosikaan. Kiitos että olette olemassa, jokainen teistä <3

   Poista
 5. On ne kyllä ihan kamalat, koirat ei edes kehrannu tulla samaan kuvaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojilla onki järki päässä, ne ei halua tulla yhistetyiksi tämmösiin tekeleisiin! Fiksut koirat, on on. Mie voin kutoa siullekin tämmösen väriset, tuon sitten syksyllä kurssille :-D

   Poista
 6. Arvattiinhan sitä heti että metallikässymies siellä kiusottelee. Ihan hienothan ne on

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo yksi r-kirjain tuolla paljasti, vaiks yritit olla nimetönnä :-D. Saat silti jotain karmeaa tuosta langasta, lupaan.

   Poista
 7. Nättiä sukkia ja täällä on vaikka mitä hienoja juttuja vaikka kuinka, sun korut on kaikki niin kauniita ja taidolla tehty.Jep,jep :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässähän vallan punastuu. Perisuomalaisena meinasin sanoa, jotta nää ny ovvaa tämmöttisiä, mutta sanonkin, että Kiitos!

   Poista
 8. Kyllä nauratti sun juttus. Lapsiparat... Mun mielestä noin on kyllä ihan kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhellekki lapsparalle neuloin pipon, joka ei mahtunu ees päähän. Sit sai pikkusisko kiristävän pipon. Se ei oo kivaa se, jos pipo kiristää päätä :-)

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.