sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Matonen

Tähän sormukseen oli kolme toivetta. Sen tuli olla ohut, siinä tuli olla punainen mattapintainen kivi ja siinä saisi olla jonkinlainen käärme.

Ohuus ei ollut pulma. Puolipyöreästä langasta tekaisin ohuen rungon, johon aloin miettiä käärmejuttua. Pää oli aivan tyhjä, kun en ole juuri käärmeaiheita harrastanut. 1,2 mm:n langasta muotoilin jonkinlaisen käärmeen, johon tein hieman pinnan rusikointia. Lieron muotoilu oli hieman haastavaa, koska se ei tietystikään saisi hangata sormea tai jäädä mihinkään kiinni. Mokoma ei halunnut juottua kiinni ensimmäisellä tai toisellakaan yrityksellä.

Ainoa mattapintainen, punainen kivi kotona oli punainen jaspis. Sekin oli helmenä eikä kapussina, joten kiinnitystä piti hieman miettiä. Tai eihän siinä miettimistä ollut, niittaaminen oli ainoa keksimäni keino. Ei siinä muuten mitään, mutten ollut koskaan niitannut mitään :-) Vaan hyvin kävi, se onnistui oikein hienosti.

Patinaa ja patinan poistoa vielä kehiin, ja valmista tuli. Toinenkin sormusidea lähti tästä työstymään, mutta se odottaa vielä valmistumistaan.

Taisinkin mainita aiemmin, että kevät- ja kesäkiireet uhkaavat viedä jonkun verran aikaa blogihommilta. Jossain vaiheessa saattaa olla, että postaustahti himpun harvenee hetkeksi, mutta hommat täällä jatkuvat taukoamatta.

Edith lisäsi paljon myöhemmin, että postauksen otsikko on vaihdettu. Sillä yritän vastoin parempaa tietoani hämätä ärsyttävien roskapostikommenttien tulvaa, jotka kaikki kohdistuvat tähän postaukseen.

8 kommenttia:

 1. Ihanaa, mikä huikea käärmesormus. Kyllä oot taitava.

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Oli kiva tehdä taas Jotain Muuta. Paitsi juottaminen tuotti pari harmaata hiusta lisää. Onneks ne on kauniin HOPEAN harmaita.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kärmekselle on pai matohäntää tulossa vielä kaveriks. Kuhan kerkeis...

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.