keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Palmikkosukat

Mä olen ihan kertakaikkisen jumittanut näihin sukkajuttuihin. Oikeastihan näissä ei ole mitään esiteltävää, mutta täytyyhän miun saada nämä jonnekin muistiin.

Palmikkosukkiin etsin tuollaiset letitetyn näköiset palmikot, joista tykkään kovasti. En tykkää tehdä palmikoita palmikkopuikon avulla, mutta en pysty tekemään tällaista 3+3 -palmikkoa ilmankaan. Kokeilin kyllä, mutta mulla se menee säätämiseksi. Piti siis sählätä apupuikon kanssa. Ei se nyt ollenkaan mahdotonta ollut.

Tein varpaista lähtien kasialoituksella alkusilmukoita noin kolmanneksen loppumäärästä. Toisen kolmanneksen lisäsin kahden kerroksen välein ja viimeisen kolmanneksen kolmen kerroksen välein. Pitkästä aikaa tein oikealle ja vasemmalle kallistuvat lisäykset, enkä vain neulonut silmukkaa etu- ja takareunoistaan. Taidan tykätä tämän muotoisesta kärjestä.

Puikkoina oli jo perinteiset kakspuoloset pyöröt ja silmukoita palmikkopuolella vähän enempi kuin pohjan puolella, yhteensä 57s tai jotain sinne päin. Ihan itse tajusin lisätä palmikon takia silmukoita, jee! Kantana toistaiseksi suosikikseni noussut FLKH. Muutaman parin tehtyäni alan vakuuttua siitä, että koko lähipiirin jalat ikuistetaan paffille miun neulomuksia varten.

Lankana käytin taas itsevärjättyä Nallea. Alunperin tämä oli joko viti- tai luonnonvalkoista. Jos pitäisi veikata, niin veikkaisin että tämä on värjätty krapin jälkivärillä. Värjyyämpäri vietti aikaa saunanlauteilla jotain kolmisen viikkoa. Sain ohjeeksi nostaa ämpärin saunaan ja unohtaa sen sinne. En tosin unohtanut, vaan kurkistelin kannen alle joka päivä saunoessani. Lopputuloksesta odotin oranssimpaa, mutta ihan kauniin ruskeaa tästäkin tuli. Pasmalangat oli sidottu hiukan liian tiukalle, joten lankaan jäi tuollaisia valkoisia kohtia. Itse asiassa tykkään niistä kovasti. Värivaihtelua voisi makuuni olla vaikka enemmänkin.

Näistä tuli ensin itselle mukamas pikkuisen naftit, joten ne pääsivät lahjalaatikkoon odottamaan sopivaa lahjottavaa. Tosin pingotuksen jälkeen ne tuntuvat omaankin jalkaan semmoiselta mukavilta... Saatan lahjoa myös itseäni näillä, en tiedä vielä.

8 kommenttia:

 1. Kauniit sukat joihin lanka sopii täydellisesti. Valkoiset pilkut antavat kivasti elävyyttä lankaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään pilkuista kovasti. Seuraavalla kerralla niitä voisi yrittää tehdä ihan tarkoituksellakin, eikä vain onnekkaana vahinkona kuten nyt :-)

   Poista
 2. Väri on hyvä ja malli myös :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie tykkään kans. Hyvä, neutraalin värinen perussukka, johon palmikko antaa vähän jotain piristystä.

   Poista
 3. Kaunis palmikkopinta, pääsee itsevärjätty lanka oikeuksiinsa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula!
   Palmikko erottuu hyvin suht yksvärisestä langasta, eikä kuvio syö lankaa. Siloisena pintanakin lanka olisi ollut ihan ok, mutta ehkä vähän tylsä.

   Poista
 4. Ihan mielelettömän kaunis tuo palmikkosi! Ja väri kans. Saunotko sä tosiaan joka päivä? Alkaa taas minullakin värjäysinnostus nousta kun sun juttuja luen ja kuvia katselen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Susu.
   Ja kyllä, minä saunon joka_ikinen_päivä. Paitsi viime kesänä olin viiden päivän kurssilla, ja silloin saunoin vain kaksi kertaa. Koiratkin saunoo joka päivä. Kissa käy vain välillä jälkilöylyissä, pienenä poikana oli löylyissäkin.
   Ja kyllä, me ollaan ihan pöpejä :-D

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.