keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Kolmenkytä tonnin sukat

Olen neulonut tosi vähän fingeringistä, eli ihan ohkoisesta langasta. Nyt teki mieli kokeilla sellaista, kun löysin kaapistani Regian sukkalankaa. Miekkoselle näitä ensin ajattelin, mutta neuloksesta tuli vähän kireää, joten ei saa Miekkonen sukkia. Enkä saa kyllä minäkään. Täytynee etsiä joku kapeajalkainen uhri lahjottavaksi.


Aloitin siis varpaista jollain unohtamallani silmukkamäärällä, puikoiksi valikoitui kakkosen pyöröt. Kyllä ne sitten tuntuivat ohuilta normaalisti käyttämiini kakspuolosiin verrattuna. Samoin neulominen tuntui hitaalta, työ ei edistynyt millään. Tapojeni vastaisesti jouduin ottamaan toisen työn rinnalle, kun en vaan jaksanut neuloa tätä edistymättä ollenkaan. Laskin, että näihin sukkiin on rakkaurella neulottu yli 30 000 silmukkaa. Onks mun matikkapää viallinen, vai voiko se oikeasti pitää paikkansa? Järkky määrä.


Ihan perussukat näistä tuli, pintaneuleeksi tikuttelin tuollaista hassun oloista kuvioita. Siinä joka toinen kerros neulotaan oikein, joka toinen kerros *lk, 2o, langankierto juuri neulottujen 2s:n yli*. Varressa korvasin joka toisen ylivetorivin kahdella nurjalla.


Ihan kivat näistä tuli. Pidän kovasti näin ohuiden villasukkien käyttämisestä, mutta neulominen on minulle tuskaisen hidasta. Pakko vaan kestää tahti lopputuloksen takia! Itselle olis tuolla kaapissa muhimassa ainakin lämpöisen keltaista, musta-vihreää ja ukkosenharmaata käsinvärjättyä fingeringiä, sekä muutama vyyhti sellaista "kaupanväristä" myöskin.

8 kommenttia:

 1. Hauskan näköinen kuvio, sopii hyvin raitalankaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä tuli ihan hauska, ja yksinkertainen on meikäläiselle valttia. Vielä kun muistaisin, että mistä tämän bongasin.

   Poista
 2. Fingering-langan neulomiseen kyllä tottuu. Itsestä tuntuu paksulta, kun neulon sukkia vaikka sport-vahvuisesta langasta, kun olen niin tottunut neulomaan ohuesta. Hienot sukat, tosi kiva pintakuvio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon tähän, kun sie niin sanot :-) Haluaisin niin käyttää vain ohkoisia sukkia, mutta en halua tahkota yhtä paria kahta kuukautta.

   Poista
 3. Heeenot villikset! :) Samaa kuin edellinenkin sanoi etta kylla siihen tottuu. Teet vaan toisetkin sukat ohkasesta ja kohta teet vaan koko ajan ohkasesta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon todella, että näin käy. Nyt se ohkoinen on melkein pakkopullaa, mutta aionhan mä oppia tän homman - ihan taatusti.

   Poista
 4. Väri on aivan miun maun mukkaan ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on sellaista aamu-utuista järveä ja hiekkarantaa, miun mielessäni siis.

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.