sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Liero ja mato ovat luikeron kavereita

Luikero tahtoi itselleen kaverin. Eihän siinä miun auttanut pullikoida vastaan, vaan piti tehdä toinenkin matonen.

Idea oli tyystin sama kuin alkuperäisessä matosessa: ohut, kiemura, käärmemäinen ja koristuksena punainen kivi. Materiaalit pysyivät ihan samana, elikkäs hopiaa ja punaista jaspista. Rinkulaisesta tuli vähän ohkoinen. Kerrankin kun kokeilin edullisemmalla materiaalilla, niin pieleenhän se meni. Olis saanut olla paksumpaa lankaa. Ei menny tällä kertaa kuin Römssöös, ei.

Vaan tässäpä oli ideana kokeilla, että kuinkahan jaspis mahtaa kestää juottamista. Rinkulaan on siis viilattu pieni ura, helmestä on laitettu läpi hopealanka, joka on juotettu rinkulaan. Helmi jopa pyörii paikoillaan. Kivet eivät yleensä tykkää juottamisen lämpötiloista. Tämäkin yksilö näytti muuttavan väriään lähes mustaksi. Kummasti se vaan happokylvyssä muuttui normaalin väriseksi. Kuvassa väri on jotakin ihan muuta kuin todellisuudessa. Vähän hentoinen tästä tuli, mutta onpahan kokeiltu. Ja mistäs tuon tietää, vaikka tällainen lieronlapsi olisi jollekulle mieleen.

Koska miuta jäi itseä harmittamaan tuo ohuus, päätin kokeilla vielä yhden version. Tähän tein pohjarinkulan kaksmillisestä langasta. Päätin tehdä rungosta vähän neliskanttisen, jotta se pysyy pyörimättä sormessa. Puoltoistamillisestä langasta tein pari matosta, jotka juottelin niittauslangan molemmin puolin. Näiden alkuhääräämisten jälkeen piti sitten vielä päättää, jotta mikä kivi laitetaan niitaten. Joukkoon valikoitui helmipussukkani ainoa keltaisen ruskea mookaiitti, ainut erivärinen. Punaistahan tämä ei ole nähnytkään :-)

Ajattelin, että tässä olisi vielä yksi matolapsi tarjolla tilaajalle, jotta hän voi valita mieleisensä. Yleensä en tee vaihtoehtoversioita, mutta miten nyt näin sattuikaan. Miun ei tarvinnut edes miettiä, että mitä teen ylijäämälieroilla. Koska Rouva-kulta ei osannut päättää minkä näistä tahtoo, niin kaikki muuttivat hänen luokseen. Tällaista käärmeterraariota miekin voisin harkita.

10 kommenttia:

 1. Tykkään mookaiitti sormuksesta enemmän, kaunista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie tykkään myös mookaiitista, harjoitus tekee... hmm... hiukan paremman.

   Poista
 2. Luikeroita ja lieroja ja kaarmylaisia siella vaan tehdaan. Aika hauskoja ja kauniita mutta tallaisena "matokammoisena" en kylla suostu sormeeni tuollaista pistamaan. ;P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kyllä! Toisinaan tehdään käärmyläisiä, toisinaan pikkuisia kukkasia. Onneksi kaikkien ei tarvihe käyttää samanmoisia, kukin tyylinsä ja tahtonsa mukaan :-)

   Poista
 3. Tyylikkäitä sormuksia, tällaisen matelijafanin suosikkeja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistäpä saisi tehtyä hienoja, jos tuntisi matelijoiden sielunelämää hiukan paremmin. Pitäisköhän alkaa perehtymään...?

   Poista
 4. Oi miten hieno tuo vimppa! Paksumpi lanka antaa mukavaa jämäkkyyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie tykkään myöskin paksummasta. Ei haittaisi, vaikka olisi ollut vielä jämerämpikin.

   Poista
 5. Voi lieronen, kuinka oletkaan kieronen <3

  VastaaPoista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.