torstai 31. heinäkuuta 2014

Värjäysviikonloppu 2013

Suurin osa viime kesänä värjäämistäni langoista on hävinnyt jo maailmalle. Napsinpa pikaräpsyt näistä, jotka vielä olivat kotona.

Tässä kuvassa on muutama kerä pikkusiskoa. Ainakin kaksi vasemmanpuoleista olivat harmaata, joista toinen on oletettavasti värjätty punasipulilla ja toinen sinipuulla. Vaaleimmasta, oikeanpuoleisesta kerästä miulla ei ole mitään käsitystä.  Pohjaväri oli joku, ja se on värjätty jollain :-)

Näissä oli pohjana valkoista Nallea. Värjäykseen on käytetty ainakin keltasipulia, erilaisten puunlehtien sekametelisoppaa ja krappia.

Sitten loppuivat kaupasta valkoiset kerät ja innostuksen iskiessä piti sitten värillisille kerille kokeilla, jotta mitä padasta nousee. Pohjana näyttää olleen Nallesta fuksianpunaista, vaaleanpunaista, turkoosia ja vihreää. Värjäyssysteemeistä ei minkään maailman muistikuvaa. Arvaisin sekametelilehtisoppaa (ainakin pajua oli joukossa) sekä punasipulia, mutta en voi olla enää varma.

Tässä vielä vertailuksi osa kesällä 2014 värjätyistä valkoisista langoista. Näistä tullee tarkempaa selvitystä jossain vaiheessa. Oikianpuolimmaiset lupiinivärjätyt tulikin jo esiteltyä aiemmin.

Olen pahoillani, että jouduin laittamaan sanavahvistuksen takaisin kommentteihin. Se on ärsyttävä, siis se sanavahvistus. Yksi postaus kerää niin mahdottomasti roskaa, että en ehdi siivota tarpeeksi nopsaan. Toivottavasti jaksat silti kommentoida, jos näet jotain kommentoinnin arvoista.

6 kommenttia:

 1. Mahtavia värejä! Eikä se niin tarkkaa ole millä on värjätty ja mitä, kunhan lopputulos on hyvä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Son justiinsa näin. Tänään oli värjäystalkoiden poikasta, ja nyt tuli mielenkiinnosta kirjattua tarkemmin ylös, että mitä mikin on.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Nämä ovat niin hauskoja, kun koskaan ei tiedä lopputulosta aloittaessaan hommaa.

   Poista
 3. Upeita lankoja tai oikeastaan kauniita sävyjä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan näin ;-) Hakusassa olisi hyvä, kestävä, neulottaessa mukava, kohtuuhintainen nallevahvuinen sukkalanka, ja fingering-vahvuinen myös. Suosituksia otetaan vastaan!

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.