torstai 17. heinäkuuta 2014

Varjoneulominen

Hetki sitten kertoilin, että sukkarintamalla on tekeillä salajuttuja. Nyt voi salat paljastaa, kun isommatkin sukat ovat löytäneet perille uuteen kotiinsa.

Kylläpä onnii tyhmä otsikko, kun en tahdo englanninkielistä termiä käyttää. Olenpa siis kokeillut illusion knittingiä, tai toiselta nimeltään shadow knittingiä. Se on veikeä tekniikka. Pelkkiä oikeita ja nurjia silmukoita yhdistelemällä saadaan kahdella värillä neulottua mitä uskomattomampia kuvioita. Suoraan edestä katsottuna neule näyttää vain tasaraitaiselta pinnalta, mutta viistosti katsoessa kuvio tulee esiin.

Mie en ihan tuollaiseen linkin Einsteinin kuvaan lähtenyt, vaan pysyttelin kivoissa kisuissa. Liisa toi Ihmemaasta mukanaan Irvikissan, joka välillä tulee ja välillä menee, aivan oman halunsa mukaan. Ohje löytyy yllättäin Ravelrysta nimellä Wonderland Socks.

Valitsin taaskin käyttöön perusNallea kakspuolosilla puikoilla. En mitenkään halua tehdä lörppösukkia, joten ensin vedin silmukat vähän vähille. 48 silmukalla ei oikein tule 39-kokoista sukkaa. Teinpä siis ekat koeversiot vähän pienempinä. Looppasin sukat varpaista lähtien ja tein kannaksi FKLH:t. Kyllä kolmelta kerältä neulominen oli taas mielenkiintoista. Isommat sukat tein muuten samoin, mutta otin molemmille sukille omat pyörönsä, puolitin kerät ja neuloin sukkia vuoron perään kaaviorivi kerrallaan.

Isompaan versioon vaihdoin kärjen, kannan ja varrensuun värin violettiin, ja neuloin 56 silmukalla, koska saaja tykkää mieluummin löysistä kuin napakoista sukista. Näihin molempiin sukkiin muutin vähän mallia. Varresta en halunnut valtavan pitkää, joten pienempään versioon lyhensin vähän kisun häntää.

Ihan hauska tekniikka se on tämäkin. Mitähän sitä seuraavaksi opettelisi? Kirjoneule houkuttaisi kovasti, etenkin kun lanitium ex machinan ylläripaketista kuoriutui juuri kaksi ihanaa ohutta sukkalankaa, oranssi ja ruskea. Oih, ne ovat silittelylankoja. Niitä vaan paijataan ja silitellään hellästi.

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Lotta - kiitos! Vaikkei mallissa mitään omaa olekaan, niin oli aika palkitseva lopputulos silti.

   Poista
 2. Täh? Nyt meni yli mun ymmärryksen. Upeat!

  VastaaPoista
 3. Ohhoh, onpas kiva tehniikka! Upeat on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli hauskaa. Neulominen nyt oli aika tylsää, kun sukassa ei tapahtunut juuri mitään. Lopputulos oli kyllä oikein hienosti vaivan väärti.

   Poista
 4. Ihan ku vierasta kieltä puhuisit... ei vaan tajua miten moiset voi syntyä... vaan komiat on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta vähän vierasta kieltä tämä onkin. En tajunnutkaan, että neuletermistöä on tarttunut puheeseen. Looppaaminen, fklh, kakspuolonen... Onks musta jo tullut wannabe-neuloja?

   Poista
 5. Kivat! Pitäisi kokeilla tuollaisiakin joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli ihan hauskaa, mutta en nyt välttämättä kovin monia tällaisia aio tehdä. Nurjat raidat eivät ole niin suosikkeja.

   Poista
 6. Ihan kaikkia hienoja sanoja en ymmärtäny mut tollaset sukat on pakko saada, heti-paikalla-oitis! Ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on käynyt mielessä, että josko sittenkin jotkut toisetkin sukat, tai kaulahuivi mukeloille tai... Peittoon en tällä tekniikalla ryhdy, liikaa neulomista mun tahdille!

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.