sunnuntai 3. elokuuta 2014

Hiertämisharjoituksia

Miun tärkein tavoite Kankaanpään kivenistutuskurssilla oli päästä alkuun kivien hiertämisen kanssa. Homma alkoi siitä, että teimme jokainen itsellemme hiertimen elikkäs hiirenhännän. Seuraavaksi piti tehdä pikaisesti joku pohja, että ope ehtisi näyttää hiertämisen periaatteen ennen tuntien loppua. Varsinaisella työllä ei ollut tarkoitus harjoitella.

Nappasin pakistani valmiiksi prässätyn sydämen, sahailin ylimäärät reunoilta pois, kieputtelin reunoille spiraalia ja juotin kiinni pari hopealätkää, että kiven kohdalle saadaan tarpeeksi korkeutta. Tässä kivi (2,5mm CZ) on siis ope Ari Vuorelan hiertämä. Eikös tämä ole melkein filigraanisydän jo? Alan pikkuhiljaa lähestyä oman mukavuusalueeni ulkoreunaa...

Sitten tekniikkaa piti tietysti itse harjoitella. Harjoituspohjaan en halua tärvätä materiaalia, ja siinä pitää kuitenkin olla joku juttu. Miusta ei ole mitään mieltä harjoitella hommaa pelkälle levynpalalle ilman jatkokäyttömahdollisuutta. Kaivelinpa sälälaatikostani erinäisiä levynpaloja, sulattelin pari palleroa, tein pari prikkaa ja juottelin härpäkkeet satunnaiseen järjestykseen. Ajattelin, että kolmella kivenistutuksella voisin päästä jo vähän jyvälle tekniikasta. Riipukseen hyppäsi kolme mustaa 2,5mm:n cubic zirconiaa. Sain todella toppuutella itseäni, etten patinoinut tätä(kin). Mie kun niin tykkään patinoidusta pinnasta.

Kyllä kuulkaa oli iloinen yllätys, kun kaikki neljä kiveä olivat kiinni vielä kiillotuksen ja ultraäänipesun jälkeen! Tämä on sitä onnistumisen riemua. Vaan ei tullut hiertämisestä mun uutta suosikki-istutusta. Tämä tuntuu jotenkin liian heppoiselta kiinnitystavalta omaan käyttööni, vaikka kyllähän tällaisia paljon myydään ihan koruliikkeissäkin. Ehkä mie vaan haluan maksimoida kestävyyden.

6 kommenttia:

 1. Hieno lopputulos, jopa ilman patinointia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja onneksi sen voi patinoida kokeeksi vaikka joskus myöhemminkin :-)

   Poista
 2. Kumpainenkin niin hieno! Sulla on kyllä homma hanskassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus vaan itsestä tuntuu, että se hanska on jossain porstuan pimeimmässä nurkassa naulaan ripustettuna :-)

   Poista
 3. Ihana sydan! :) Vois sykkia mulle! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Ina! Kyllä se voi sulle sykkiä, pidän jemmassa ;-)

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.