sunnuntai 24. elokuuta 2014

Tahattomasti kaunista

Nyt on vuorossa vihon viimeinen Kankaanpään kivenistutuskurssilla tekemäni koru. Se on loppu ny, kuulkaas.

Perjantaiaamuna oli valmistunut tuo äskettäin esittelemäni spinellisormus, ja vielä oli muutama tunti aikaa tunata ennen kotiinlähtöä. Päätin kokeilla haarasormusta, jossa on kartioon istutettu, viistehiottu, pyöreä kivi. Cubic zirconian väriksi valikoitui aivan upea vihreän keltainen kivi. Yleensä en keltaisesta niin piittaa koruissa, mutta tämä sykäytti. Kuvahan ei taas halua kertoa oikeita värejä, tässä molemmat ovat muka samanlaisia viherviä. Pienempi kivi on tavallinen lämpimänkeltainen, isompi upea vihreänkeltainen.

Saattoihan Kankurinaitan kivipakista eksyä kotiin muutama muukin viistehiottu kivi. Mutta hyshys, ei kerrota niistä kotona :-)

Nooh, kuinkas sitten kävikään. Tietysti olin juottanut rungon kiinni ennenkuin kokeilin siihen kartion kokoa. Pienihän se kartio oli, tietystikin. Hulahti istutuskohdasta melkein läpi asti. Jos mie en neuloessa pura, niin koruilussakaan en pakita, en. Koska kartio ei istunut mitenkään runkoon, piti keksiä varasuunnitelma. Hopeapakista sattui löytymään viime kesänä valamani vesivalut, jotka olin autuaasti unohtanut muiden tavaroiden joukkoon. Heti ensimmäinen kokeilemani kuppi oli täydellinen.

Pikapikaa kuppi kiinni, kartio kiinni, runko rumpuun ja kiillotukseen. Ennen loppunäyttelyä en ehtinyt enää kiinnittää kiveä, vaan se oli irtonaisena kupissaan. Ei kerrota kenellekään. Enstemmäinen homma kotiin palattua olikin kiven kiinnitys, ettei se vain häviä Hukkamaahan.

Tästä tuli niin hieno. Tykkään tästä ihan valtavasti. Tää on miun, miun, miun! Upeus pääsi ulkoilemaan häihin heti seuraavana päivänä. Kyllä kelpasi olla farkkucapreissa ja kimmellyssormus sormessa grillibileissä, joista yhtäkkiä muotoutuikin häät! Onnea, rakkaat! Onneksi meillä oli viemisinä kaksi muuripataa värjäystarkoituksiin, niin emme joutuneet paikalle ilman häälahjaa.

19 kommenttia:

 1. Valtavan kaunis ja niin ihana väri <3 Todella hienoa työtä, tällaista en varmaan itse rohkenisi edes yrittää tehdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli taas sellainen onnekas sattuma - täydellinen sattuma!
   Jokaisella meillä on juttumme, mie en taas kieputteluihin koske, en. Sen verran olen kokeillut, että EVO (=En Vaan Osaa).

   Poista
 2. Oh my ... tuohan on kuin aurinko itse! Hurjan kaunis! ♥

  VastaaPoista
 3. On kyllä aivan mieletön. Sun hopeatyöt on kyllä aina.

  VastaaPoista
 4. Niin ja piti vielä sanoa, että tykkään näistä kuvistakin hurjasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet ihanainen, san! Molemmat kommentit lämmittivät mieltä niin että meinas tulla tippa silmään. Kiitos, kiltti!

   Poista
 5. Ihan mahtava pelastusoperaatio. Tykkään kauheasti orgaanisista muodoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelastusoperaatio on hieno sana - tunnen itseni ihan Sankariksi :-D

   Poista
 6. Tuo on tosi kaunis! :) Mestari olet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos! Itse luen itseni eskarilaiseksi, tai ehkä päiväkerholaiseksi.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että joku muukin itseni lisäksi tykkää! Kiitos!

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.