keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Piiskua pataan

Olen kuullut, että piiskuista tulee mahtavan keltainen väri lankoihin. Pitihän sitä toki kokeilla heinäkuulla sitäkin, tosin piiskun lajikkeesta ei ole mitään hajua. Olen kotiuttanut sen joko puutarhalla työskennellessäni tai sitten vanhan kodin pihalta, en muista.

Liottelin piiskun varsia ja lehtiä vuorokauden verran ennen keittämistä. Lämmittelin lientä melko miedolla lämmöllä tunnin verran ja jätin hellankulmalle hautumaan kattilaan seuraavaan päivään. En keitellyt massaa sillä tavalla kunnolla kuplien, sillä halusin testata lämpöä. Viime aikoina on ollut muutamia kasveja, joista väri näyttää olevan tosi makea (esimerkiksi asterin voimakkaan keltainen) joka lässähtää ja samenee kuumemmassa ja pidemmässä keitossa.

Seuraavana päivänä oikeastaan vain lämmitin puhdistetun liemen. Jos pitäisi arvailla, niin lämpö oli varmaan jossain 70 asteen hujakoilla, sillä sormet sietivät sitä vielä kohtuuhyvin. Lämpömittariinhan ei suinkaan kannata ostaa uusia pattereita... Jätin langat jäähtymään liemeen seuraavaan päivään. Seuraavana päivänä huuhtelin ja pesin vielä märät langat.

Valkoisessta Nallesta tuli ihan kiva väri, tosin mielestäni enemmän vihreä kuin keltainen. Kiva yhtäkaikki. Alemman kuvan ruskea, liukuvärjätty Hot Socks on vähän tyhmää. Väri on ihan kiva, mutta miks mä olen mennyt ostamaan tuommoista tyhmää pörrölankaa? Ehkä siks kun olen sulovileeni, ja tän sai halpaakin halvemmalla tarjouksesta. Hyvä juttu, että sitä on vielä useampi kerä jäljellä...

2 kommenttia:

 1. Tuo hot socks on huippua lankaa. Eli ei se hukka ostos ole. Nii jos se siis on sitä Grundl hot socks lankaa. =)
  Jos ihan inhoot nii voitas vaiks vaihtaria miettivä. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se justiinsa tuota Grundl-juttua. Ehkä mä annan sille kuitenkin mahdollisuuden ja kokeilen. Tuli vain olo, ettei noin pörröinen lanka voi millään kestää käytössä päivää pidempään. Olen yhteyksissä, jos tuntuu siltä, etten halua neuloa niitä muita keriä :-)

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.