keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Heinäkuinen värjäyspäivä

Nämä värjäyspostaukset kulkevat näköjänsä hitupikkuisen jälkijunassa. Tämä värjäyspäivä pidettiin ihan heinäkuun viimeisinä päivinä. Nämä padat tuntuvat melkein omilta, kun olemme Miekkosen kanssa järkänneet ystävälle niistä kolme. Yksi käytiin jopa irroittamassa pesuhuoneen seinästä ja laatoitettiin sen jälkeen hakujäljet piiloon. Kaksi pataa haalittiin muualta ja annettiin ne tietämättämme häälahjaksi.

Seurana oli hyvä ystävä. Ylimpinä assistentteina oli kaksi sylimussukka-apuria. Stabyt hakivat suukkoja, heitättivät leluja, kinusivat vesisuihkuja. He olivat siis koiramaiseen tapaan hyvin valloittavia poikia.

Kaikki neljä pataa olivat käytössä. Ystäväinen oli jo esikäsitellyt osan kasveista, ja langat olimme purettaneet etukäteen. Päivän pääaiheena oli krappi. Muita värikasveja olivat vadelma, horsma ja sinipuu. Pikkukattilassa sisällä testasimme vielä tarhakäenkaalia.

Tässä omat päivän aikana värjäämäni langat.

Kuten tuloksista näkee, oli tahti hyvin rauhaisa ruokataukoineen ja ukkoskuurojen välttelyineen. Päivälle osui yksi kesän voimakkaimmista ukkosista. Värjäysten jälkeen lilluttiin poreammeessa (joka ei ihan näy kuvan punaisen rakennuksen nurkalla) niin kauan, että muistutin valkoista jättiläisrusinaa. Ikinä maailmassa varpaiden päällisnahka ei ole ollut rytyssä, ei ennenkuin nyt :-) Seuraavassa värjäyspostauksessa tulloopi sitten tarkempaa tietoa ja parempia kuvia langoista.

4 kommenttia:

 1. Hienoja värejä taaskin! Oot kyllä niin ahkera, että täällä hävettää kun ei saanut kesällä mitään aikaiseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs höpsi! Toiset lilluttelee itseään ja lankojaan laiskamatoina ja reporankoina kuumissa vesissä, ja toiset ahertaa kauniita koruja. Niitä mä en ole juuri kerennyt tehdä.

   Poista
 2. Oi ku oisin päässy mukaan tuonne. =)
  Minä vaan näitä kylmävärjäystestailuja suorittelen. Tiiä sitten tuleeko nuo värit mitenkä pysymään langoissa lopulta, siis mulla. ;D
  Herkullisilta vaikuttaa sun värjäykset tuon kuvan perusteella, lurps!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olishan tuossa ollut lääniä olla mukana :-)
   Mun mielestä väreissä ei välttämättä tärkeintä ole pysyvyys vaan kivat yllätykset ja tekemisen ilo. On jotenkin kiva, kun värit muuttuvat ajan saatossa, niinhän kaikki muukin muuttuu! Nytkin tikuttelen sukkaa, jossa olen värjännyt langan mielestäni keltaiseksi, ja nyt se on enempi vihreää...
   Ens viikolla pukkaa lähempiä kuvia pestyistä ja kuivista ja vyyhdityistä langoista. Malta odottaa ;-)

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.