sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Kyllä tylytti

Tein veljenpojalle joulupukinkonttia varten sukat. Tikuttelin kaksmillisillä puikoilla jotakin mysteerilankaa, josta olen aiemmin neulonut Wingspanin. Neuloin ekan terän kahteen kertaan, varren kolmeen kertaan. Toisen sukan neuloin yhteen kertaan.

Mikä siitä sitten teki niin vaikeaa? Keksin tehdä Tylypahkan Korpinkynsi -sukat, kun poitsu tykkää kovasti Pottereista. Ensin piirsin kuviota illan jos toisenkin. Kirjoneuleesta kun ei ole minkään valtakunnan käsitystä, niin kuviosta tulikin vähän... hmmm... korkeamman oloinen kuin oli suunniteltu. Neulominen tosiaan oli sitten ihan oma juttunsa.

Lisäsin varteen silmukoita, vaihdoin puikot puol numeroa isompiin, yritin kiinnittää huomiota langanjuoksuihin. Löysäsin ja venyttelin. Neuloin hartauella ja rakkaurella.

Vaan kuinkas kävi. Nää ois hyvät sukat, jos ihmisellä ei ois kantapäätä laisinkaan. Eivät mokomat mahdu edes mun käteeni, saati sitten poitsun jalkaan :-D Eikä näistä ole edes pölyräteiksi, kun eivät tosiaan mahdu käteen. Tiedän kyllä, että tavoitteenani on aina napakka sukka, mutta ei ehkä ihan näin napakka.

Katellaan nyt, saako ukkeli sukkia laisinkaan. Ensin kyllä suunnittelin tätä kuviota intarsiana, mutta se kuulosti vielä pelottavammalle kuin kirjoneule. Ehkä mä uskallan sitäkin joskus kokeilla. Koska vaihtoehtona ei oikeastaan ole se, etteikö ukkeli saisi tylysukkia.

8 kommenttia:

 1. Oi ja voi! Tietty otsikko jo kertoi jotakin, mutta voi hitsinpimpula, niin hyvännäköiset ois sukat! En ees haaveile tekeväni kirjo- tai kohoneuleita, mun onneksi on valmiiksi kirjavia sukkalankoja :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olis hienot jos olis :-D Himpskatti sentään. Kyä mää ton kirjoneuleen vielä joskus selätän. Alotan vaiks pannulapulla, en sukilla.

   Poista
 2. Aika tylyä tosiaan. Tosi hienon näköiset kyllä, mutta aina ei mene putkeen, se on vaan nieltävä. Ei muuta kuin uutta tulemaan... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sentään, ei täällä näin pienestä lannistuta! Harjoitus tekee mestarin. Tosin mun oitäis olla jo ainakin piirinmestari tässä kuviossa...

   Poista
 3. Voi kurja etteivät mahdu jalkaan. Toisaalta, nyt on kuvion teko jo tuttua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tää onneks oo niin vakavaa :-) Joskus pitää vaan näyttää näitäkin, mitkä ei mene yhtään putkeen. Eikä ees jalkaan.

   Poista
 4. Tylypahkamaista hommaa! Hitsit.... mahtuiskohan ne mulle.......Mulla kun on niin pikkuruinen jalka (vink vink toinen potteri pohko taalla) :D On muuten mielettoman hienot. Sun tarttee loytaa joku viela pienempijalkainen potteri fani. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen pahoillani - tämän mallista jalkaa ei ole kenelläkään tässä maailmassa. Pituus oli normi pikku-ukon jalan mitta, mutta leveys oli suunnilleen 2cm. Tai ehkä 3cm. Nämä on laitettu nyt hävikkikasaan, mutta pistetään potterpöhköys korvan taa :-D

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.