keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Perussukkaa pukkaa kerran jos toisenkin

Miun puikoilta tipahtelee aina vaan näitä erimoisia perussukkia, vaikka suunnitelmissa olis mitä. Lahjuslaatikko kaipasi selkeästi pikkujalkaisten miesten sukkia. Mitään kuviosukkia en voinut reissuneuleeksi ottaa, vaan mallin täytyi olla aivan perusperus. Kesän helteillä näitä tuli tikuteltua, parhaillaan varjossa oli lämpöä +29 astetta. Hikistä hommaa, mutta niin mukavaa.

Nappasin laatikosta mukaan tummanruskeaa seiskaveikkaa ja kolmosen puikot. Aloitin sukan tapani mukaan varpaista, lisäilin 48s:aan asti ja mennä posotin. Koska sukan saaja ei ollut tehdessä tiedossa, laitoin terään muutaman nurjan tuomaan joustoa. Varren tein 3o+1n -joustimella, resoriksi muutama kerros 1o+1n -joustinta. Kannaksi tein jo tavaksi tulleen FKLH:n. Varresta tein terän mittaisen.

On se vaan jännä kuinka tuo villasukka muotoutuu. Onneksi se antaa pituudessa vähän anteeksi suuntaan jos toiseen. Ainoa paha on, etten meinaa raaskia laittaa lahjalaatikkoon mitään, kun kaikista tulee itselle sopivan mittaisia :-)

Mie näköjään innostuin nyt tästä iloisen kesäisestä tummanruskeasta, kun kerran sain sitä hyppysiini. Öklö-pöklö-seiskaveikka sai toisenkin kerran kaverikseen kolmosen pyöröt. 54s:lla oli tarkoitus tehdä toisen sukan kanssa käytettävät villikset. Kuulin nimittäin, että olen kummallinen, kun käytän villiksiä paljaassa jalassa. Vartta tein sen verran kuin mitä raitalankaa riitti. Poikkaisin raitalangasta pois tummanruskeat ja pinkit osuudet. Ehkä olen rajoittunut, kun en tahtonut pinkkiä miestenkokoiseen sukkaan. Lopputuloksena oli kerrankin itselleni liian isot sukat, joten ei tule luopumisen tuskaa.

Raitasukkien kerroksenvaihtokohdat ovat kaameat. Jossain sukassa sain tehtyä sen nätisti, mutta konsti meni jo unholaan. Mahtoiko se olla uuden värin toisen kerroksen ekan silmukan neulominen edellisen kerroksen ekan silmukan kanssa yhteen? Eiköstä ollutkin helposti ohjeistettu, juu... Seuraavalla kerralla aion kokeilla ekan silmukan nostamista.

16 kommenttia:

 1. Pinkki on miehekäs väri, tuumasi 14-vuotias poikani vaatekaupassa. Isoveljen ostoskorista löytyi vain niitä perinteisempiä pirteitä mustia ja harmaita vaatteita.

  Mitä, eivätkö kaikki käytäkään villasukkia paljaassa jalassa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähipiiri sanoo myös, että kun on tarpeeksi Äijä, niin hyvin voi käyttää pinkkiä. Poikasi on aivan oikeassa.
   Olen ihan oikeasti kuullut, että toiset käyttää sukkia villisten alla *nyökkäilee*

   Poista
 2. Hehee, en voi laittaa villasukkaa paljaaseen jalkaan... Paitsi oli mulla suloiset angoraiset yösukat, mutta kutitus on liikaa!
  Mukava värikimara sukassa, kai se vaaleanpunainenkin sinne sopisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, siun pitäis saada sellaiset jotkut oikein ihanat silkkisekoitesukat unisukiksi. Voisivat olla aika luksusta, luulen.

   Poista
 3. Onpa pirteitä! Mulla on toiminut paremmin toi silmukan nostaminen, kokeile ihmeessä sitä seuraavalla kerralla :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun täytyy tosiaan kokeilla. Tykkäisin niin kaikista raidallisista. Yhden raidan tekemiseen löysin niin vaikeita ohjeita, etten osannut edes lukea niitä - tekemisestä puhumattakaan :-D

   Poista
 4. Ihanat,pirteät!
  Mulla on villasukat jalassa kesät talvet:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mullakin! Töihin yritän muistaa laittaa 'tavalliset' sukat, mutta en aina muista.

   Poista
 5. Onpa hienoja! Ma en ole saanut pistettya yksiakaan sukkia puikoille viela. :) Ehka olis kohta korkea aika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaan sinäpä olet ahkeroinut kaikkia järjestelyitä ja ompeluksia ja tyttöjen tanssitreenejä ja muita sillä välillä kun mää kutiloin. Mää en tee mitään muuta :-D

   Poista
 6. Hitsi, miten pirteät sukat. En ole itse ikinä hoksannut, että noinkin voi tehdä sukat, siis toinen yksivärinen ja toinen raidallinen. Itselle pitäis taas tehdä pitkävartiset, kun vanhat rupee hajoomaan. Ne edelliset olikin tehty noin kuten sinäkin, varpaasta sukansuuhun, kun normisti teen päinvastoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää tahtoisin kans tehdä piiiiitkät sukat, vaikka ihan polvimittaiset. Hermorakenne ei vaan vielä ole antanut myöten, mutta suunnitelmissa olis jotkus ihanat, värikkäät peppipitkätossut-

   Poista
 7. Kivoja sukkia, tykkään kovasti väreistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuin myös. Tummanruskea (tai -harmaa) on aina hyvä kaveri pirtsakoille väreille. Villiksistä pitää tulla hyvä mieli tavalla tai toisella.

   Poista
 8. Toi on jotakin niin utopiaa mulle aloittaa sukka varpaista. Olen ohjeita kattellu mut ei vaan taivu mun kaaliin tekniikka :( jonkun pitäisi kädestä pitäen neuvoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas en osaa kunnolla tehdä varresta päin, en vaan tykkää edes opetella. Onneks molemmin päin onnistuu, niin saa tehdä kukin mieluisimmalla tavalla.

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.