keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Taas tattarta testissä

Jostain syystä nämä tattaret nyt vainoavat miuta näissä värjyyhommissa. Heinäkuun lopulla piti kokeilla taas uutta tatarta (Vai tattarta? En osaa suomea.) Pihasta sai häädön muutama varsi jättitattaresta. Pitihän ne tietennii iskeä pataan. Väristä tuli vaaleampi ja keltaisempi kuin ystävän aiemmin värjäämästä röyhytattaresta. Röyhytatar tuotti hänellä lähes oliivinvihreää, hyvin tummaa ja kaunista väriä.

Kiehautin lehdet ja jätin likoamaan kattilaan vuorokaudeksi. Siivosin lehdenroippeet pois jäähtyneestä liemestä ja lisäsin joukkoon alunalla esipuretetun valkoisen Nallen. Nostin lämmön hiljaksiin höyryävän kuumaksi, keittelin tunteroisen verran, ja jätin langan liemeen jäähtymään. Seuraavana päivänä lanka oli edelleen valjun vaaleankeltaisen vihervää. Väri ei ollut voimistunut tai muuttunut miksikään. Vaikuttaa uhkaavasti siltä, että vyyhti saattaa päästä uudelleen kattilaan, sillä tällaisia värejä minulla on ensitalveksi jo aivan riittämiin. Alla olevassa kuvassa etualalla mystinen piisku ja taustalla jättitatar.

Hah, sihteerini Edith tahtoo lisätä, että meillä ei lankoja värjätä uudelleen. Ei käy. Ainoastaan rohkean beeshit langat on lupa laittaa uudelleen kattilaan. Vihreät ja keltaiset ovat vihreitä ja keltaisia. Piste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.