keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Villapaita villapaidalle

Toveri auttaa minua aina monessa asiassa. Korujen tekniikka-asioissa ja työkaluasioissa olen saanut paljon apuja. Joskus on kiva antaa jotain pientä kiitokseksi. Sisäinen villapaita tarvitsi selvästi ulkoisen villapaidan, sillä pelkän pullon antaminen on... noh, tylsää.


Aloitin paidan pohjasta looppaamalla, 18s/puikko. Tein muutaman lisäyksen puikolla muutaman perättäisen kerroksen aikana, ettei alakulmiin jää niin isoja töröjä. Mennä posotin noin puolet korkeudesta pyörönä. Sen jälkeen neuloin helmineuletta tasona etuosan lipareeseen muutaman sentin. Päättelin lipareen tavallisella ylivetokavennuksella ja jätin pitkän langanpään. Päättely kannattanee tehdä nurjalla kerroksella, niin päättelylanka jää sille kuuluvaan reunaan.

Loin etuosalle uudet silmukat aiemmin pääteltyjen tilalle, jätin pitkän langanpään. Aloitin neulomaan uudestaan pyörönä, neuloin niin pitkään että aiemmin päätelty lipare jäi peittoon. Päättelystä ja luonnista jääneillä langanpäillä kiinnitin lipareen paidan sisäpuolelle. Neuloin pyörönä koko paidan ympäri muutaman kerroksen. Kun pääsin pullon hartioille asti, tein 2 kavennusta kummankin puikon reunassa, eli 8s/krs joka kierroksella, kunnes pääsin yhteensä 20s:aan. Sen jälkeen ei ollutkaan kuin kauluksen neulominen. Kauluksen päättelin JSSBO:lla, että kauluksen saa käännettyä nätisti.


Paita rakentui perus-Nostalgiasta 3,5 mm:n puikoilla.

Tästä tuli ideana ihan hauska, vaikka varmasti parempiakin ohjeita on. Maailmahan on varmasti pullollaan tällaisia ohjeita, mutta mie halusin säveltää ihan ite. Harvoin mie tällaisia kiitoslahjoja annan, mutta tässä tapauksessa korulahja ei ollut vaihtoehto :-)

Myöhemmin samaan osoitteeseen lähti vielä pieni hiirulainen. Hiiren sisällä on tarkasti teipattu pääsiäismunakotelo, jossa on rapisevia muovinpaloja sisällä. Päällys on virkattu ties mistä ylijäämälangasta omasta pääatä säveltäen. Hiiren testasi ensin suuri ja vahva kollipoika. Kun hiiri läpäisi leikkitestin, pääsi se Liisa-kissan hauskuttajaksi. Liisa tykkäsi.

10 kommenttia:

 1. Mainio villapaita :) Ja hiiret ovat aina mieluisia lahjoja kissoille, etenkin rapisevat yksilöt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rapinahiiret on huippuja. Miunkin vanhapoika ihan riehaantui, vaikkei juuri ole leikkinyt viimevuosina.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kaverit on varmaan onnellisia, kun kaikki on aina käsin värkättyä... No can do.

   Poista
 3. HIH! Onpa kiva villapaita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isompaa en alle kahden vuoden saisi aikaiseksi! Tää on just sopivan mini.

   Poista
 4. Sinne pääsiäismunakoteloon voi sisäkäyttöön laittaa ihan vaan riisinjyviä niin ei haittaa vaikka kissa saisikin lelun rikki. Rapisevat ihan mukavasti sitä muovimunaa vasten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riisipäs onkin hyvä idea! Kiitos tästä. Mulla ei tullut pieneen mieleenkään :-)

   Poista
 5. Tosi kiva idea ja hienosti itte sävelletty. Tokihan sisäinen villapaita tarvii paidan myös ulkopuolelle! Oon tehny monena jouluna glögipullon päälle huovutettuja tonttuja ja muutaman viinijussin (ohje ullassa). On se vaan mukavampi lahja antaa ku pelkkä puteli!

  Mä tein joskus huovuttamalla leluhiiriä. Sisällä oli riisiä. Munakotelo falskas (ei tullu mieleenkään teippailla), riisit turpos eikä rapissu. Eikä hieno telekeeni kiinnostanu kattia yhtään :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin olis huovutusvilloja jemmassa tätä ja tontunpäitä varten. On ne olleet tuolla kaapissa ainakin viitisen vuotta... Mukkun en oo kerenny :-D

   Eikö katti innostunut turvonneista riiseistä? Höh. Josko ne tuoksahti hänen kunnianarvoiseen nenäänsä tai jotain. Vaan näitäkin pitäis kokeilla huovuttamalla, ihan ehdottomasti. Et sää oo lisänny kauppaan uudeks tuotteeks sitä lisäaikaa vuorokauteen? Tilaisin pari tuntia, kiitos.

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.