sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Merenkulkijalle

Mikäs sopisikaan merimiehelle paremmin sukkamalliksi kuin Tiina Kuun Merenkulkijat. Ei sitten mikään. Tiina Kuulla on muutoinkin ihania sukkamalleja, niinkuin Ulrika tai Fredrika tai Verso tai Oi ihana toukokuu tai... Ja Tiinan mallit ovat sellaisia, että sukat ovat peilikuvat, niinkuin pitää ollakin. Vaan tämä malli siis valikoitui täysin nimen perusteella.

Ei kerrota kelleen, että nämä ovat SeVe-sukat, jotka siis on tehty SeiskaVeikasta. Kiireelliseen tarpeeseen ei löytynyt paksua mutta parempilaatuista lankaa omasta varastosta, joten harmaa veikka pääsi hommiin.

Olipa melkomoista neulomista. En oikein tykkää näin paksuista sukkalangoista, vaikka tarpeensa näillekin on. Jos ei muuta niin saapassukkana ainakin toimii, jos on tarpeeksi suuret saappaat. Lanka nitisi ja natisi, kolmepuoloset puupuikot (Miksei mulla ole tän kokoisia metallisia, kysynpä vaan.) tuntui käteen inhalta, jälki jäi löysän oloiseksi, sukat piti aloittaa varresta, murinaa ja marinaa. Ihan hyvät sukat näistä tuli langasta huolimatta. Kaikki virheet ovat omiani, Tiina Kuun ohjeista ei virheitä löydy.

Kantapään vaihdoin lyhennetyin kerroksin tehdyksi. Yritin kyllä lappukantapäätä, joka on ohjeessa. Tämä vaan on niitä EVO (En Vaan Osaa) -asioita. Lapun reunaan jäi järkyttävät reikärivit, kun en osannut poimia silmukoita oikein. Joskus otan oikein asiakseni harjoitella sitä, mutta nyt ei aika riittänyt. Halusin saada nämä pikaan pois puikoilta, kun lahjontapäivä määritteli deadlinen. Lisäksi saajan (ainoat?) villasukat olivat menneet puhki juuri edellispäivänä. Omaan jalkaan sukka tuntuu armottoman löysältä, mutta toivottavasti saajalla on himpun isompi jalka kuin mulla.

Perjantaina oli kiva messupäivä. Mukaan tarttui lankojen lisäksi pieniä silmukkaruuveja, keraaminen raastin ja kaksi metriä puuvillanauhaa. Yhtään kivoja nappeja ei löytynyt. Harmi. Saatoin ehkä ostaa muutaman kilometrin Väiskiä, Heritagen sukkalankaa, Artesano Defininition sukkalankaa,  TeeTeen Pallasta, viron villaa, avaruuslankaa, reumalankaa... Hups. Pitäiskö pyrkiä vuorotteluvapaalle, että kerkeis kutimoidakin näitä?

14 kommenttia:

 1. Tyylikkäät harmaat Merenkulkijat! On kyllä kiva malli, itsekin jokusen tehneenä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perusharmaa villasukka on aina varma valinta. Mallikin oli nopsa ja helppo - jopa mulle!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ootapa vaan, kunhan mää jonain vuonna (=vuosikymmenenä) löydän sen kutiamattoman langan ja aikaa...

   Poista
 3. Minäkin oon tuota merenkulkijaa miettinyt, mutta kun malleja on niin paljon ja aikaa tehdä rajallisesti niin ovat hamassa tulevaisuudessa edelleen. =) Kaunis sukka se on ei voi mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan se ongelma on mullakin: ihania malleja, ihania lankoja maailma väärällään. Mää vaan oon hidas kutoja, eikä mulla ole tarpeeksi aikaa. Ärrinmurrin. Olis niin paljonjo pelkkiä neulomuksia jonossa, saati sitten noita muita hommia...

   Poista
 4. Hyvä nimi ja kauniit, tyylikkäät sukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin!
   PS Samalta suunnittelijalta on ilmestynyt lähipäivinä kaksi uutta mallia, jippii!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Komealle merenkulkijalle komeat Merenkulkijat. Näin se oli suunniteltu!

   Poista
 6. Noi on niin upeat sukat! Ja oliks ihan pakko mainita niista messuista....... Ma oon ollut koko viikonlopun ihan vihree kun kaikki on vaan postaillut kuvia ja statuksia messuilta. ENKA MA PAASSYT tan pirun pitkan (valtameri ja vahan paalle) matkan takia. Mitas ostit? Ilman mitaan et kuitenkaan kotiin paassyt. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kannata vihertyä, ehkä. Messut oli ihan kivat, mutta ei ollut mitään sellaisia pakko saada -juttuja. Ostoslistalla oli 12kpl nappeja. Niitä ei löytynyt. Ostin sitten lohdutukseksi reilut 8 kilometriä lankaa... Se tarkoittaa noin 20 paria sukkia, huh hah hei ja rommia pullo. Rommia en vielä ole ostanut. Tilasin kumminkin juuri itselleni nappien päällystysvermeet, että saan ne napitkin :-D

   Poista
 7. Kauniit, lämpimät villasukat ovat marraskuun luksusta! Ihanat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan totta. Aika mukavaa on kiskaista lämpöiset sukat jalkaan ja nauttia pimeistä syysilloista.

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.