keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Mysteerilanka paljastui röyhytattareksi

Yhtenä sateisena maanantaina löysin kamerastani mystisiä kuvia. Lankaa, jooo-o. Hjarte Sockia, sitä ohutta, jooo-o. Itsevärjättyä, jooo-o. Vaan millä himputilla se on värjätty? Pohjana oli selvästi käytetty harmaata lankaa. Väri oli todella kaunista, kaunista tummanvihreää.

Samaa satsia löytyi vielä yksi väritykseltään äärettömän hieno vyyhti. Lankana näyttää olevan Nalle, vyyhti on osittain värjätty ja osittain jätetty valkoiseksi.

Oli ihan pakko lähteä kaivautumaan itsevärjättyjen lankojen laatikkoon. Hahaa, sieltä se vastaus löytyi. Kyseinen mysteeriväri on röyhytattarella värjättyä, ties kuinka mones jälkiväri. Liemi oli ystävältä saatua, moneen kertaan värjäyksessä käytettyä ja nimettömässä kanisterissa säilytettyä.

Tämän siitä saa, kun napsii kuvat ja on aikeissa kirjoittaa postauksen heti. Sitten se unohtuu, vyyhdit siirtyvät kuvaamattomien kasasta oikeaan säilytyslaatikkoon ja hautautuvat sinne. Kun kuvat löytyvät kamerasta, ei ole mitään käsitystä siitä, mitä on kuvattu. Käykö kenellekään muulle ikinä näin? Miulle tämä on melko tavallista.

Ens viikonloppu on lähestulkoon vuoden odotetuin. Perjantain anoin vapaapäiväksi jo kuukausia sitten - silloin mennään Tampereen kässymessuille. Ostoslistakin on jo valmiina: 12 nappia kotitiikereihin, joita ei ole vielä edes aloitettu. Saattaa tuota joku heräteostoskin tarttua matkaan. Ehkä.

2 kommenttia:

 1. Tuo nalle värjäys on kyllä todella kaunis!
  Mulla sipulisopat menossa täällä. Toinen kahvisoppa kuivumassa. =) Ja sitten pitäs vyyhdittää keriä, että saa tuonne punajuuri liemeen vielä lisää lankaa ja seuraavaan sipulikeittoon. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sipulisopat ovat ihania! Sekä kelta- että punasipuli ovat tosi hienoja, riittoisia ja vivahteikkaita. Tykkäään!
   Jään mielenkiinnolla odottelemaan uutta kahviasi, ja myös punajuurilientä. Itse olen kokeillut vain punajuuren naatteja, niistä tuli ihan kivoja.

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.