keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Narsissista piparminttuteeksi

Kesällä värjäilin testimielessä narsissilankaa. Halusin tehdä siitä huivin, joka liukuisi kauniisti kellervästä valkoisen kautta takaisin kellervään. Olisin halunnut tehdä Heidi Alanderin Eyeblinkin, mutta lankaa ei ollut tarpeeksi, enkä halunnut tehdä pikkuruista miniversiota. Silmiini osui Spearmint Tea Shawl, ja aloittelin sen syyskuun puolivälissä - kesäloman kunniaksi.

Puikoiksi nappasin Addin puiset 3,5mm:n pyöröt, jotka tuntuivat haloilta edellisten kaksmillisten jälkeen. Käsi näköjään tottuu tiettyyn tuntumaan aika äkkiä, huomaan ma.

Tämä huivi on ensimmäinen, jossa miun täytyi nöyrtyä purkamaan. Niin helppo kuin ohje onkin, niin pitsiosuuden aloitus ei vaan onnistunut, ei. Olipa kiva purkaa yli 300s silmukan kerroksia x kappaletta. Noukin silmukat kaksmilliselle pyörölle, nappasin alkuperäisen puikon irti ja kauhuissani vedin langasta. Muuta kamalaa ei tapahtunut, kuin että monen tunnin urakka meni hukkaan.

Valmis huivi on aika legendaarinen. Pingotuksenkaan jälkeen reuna ei suostunut pysymään rullaamatta. Itse asiassa tässä kuvassa se on kaikkein suorin... Jos huiviin koskee, koko huivi häviää pienen rullasykkyrän sisälle :-D

Muille tämän mallin neulojille annan vinkin: Ohjeessa on kolmaskin sivu. Se sivu, missä on pitsin kaavio. Mie en sitä huomannut, vaan yritin selvitä sanallisella ohjeella. Huh hei, ei onnistunut. Kerrottakoon, että pitsiosuuden alussa kuuluu olla 9:llä jaollinen määrä silmukoita + 11s. Että sillee.

Jokaiseen huivin osioon käytin noin neljänneksen langan painosta, en laskeskellut kerroksia ollenkaan. Jotta koko komeus kruunautuisi, narsissilanka on tässä aika kamalaa. Kun oon ite värjännyt, niin saan sanoa sen ääneen. Reunat näyttävät ihan likaiseksi pinttyneiltä, rasvasta kellastuneilta. Hyyyyyi. No, saihan tähän kulumaan koko kesälomaviikon muiden pikkuhommien ohella. Mitäs sitä ihminen muuta tekiskään. Idea oli oikein hyvä, mutta toteutus ja lopputulos ei käynyt ihan kuin Römssöös.

8 kommenttia:

 1. Ai kauhistus, pitsiä sanallisilla ohjeilla, jäisi minulta tekemättä:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Senpä takia miullakin tuli siitä tuollainen epämääräinen ja mutkitteleva. Fksumpi sanoisi, että 'designer's choice'. Mie sanon vaan, että pieleen meni :-)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Tuo oli ylen määrin kiltisti sanottu, Katju. Siitä taitaa kumminkin tulla koirien tassurätti tai jotain sellaista. Eipä löydy jokaiselta koirapojalta :-D

   Poista
 3. Hitsin pimpulat kun on hieno! :D Ja jos tassuratiksi meinaat niin maa tuun pelastamaan sen! Sorry koiruliinit ei tuu tuosta tassurattia ei!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No et oo tosissas, hieno?! Kun joskus raatsin pistää sinne päin pakettia, niin tää matkaa teille. Ei saa palauttaa, ikinä.

   Poista
  2. JIPPIIIIII! Pista vaan! :) Meilla ei nain hienoja tekeleita tassurateiks laiteta. Sita varten on muksujen vanhat pyyhkeet. Papparaisen kelpaa pyyhkia kuninkaalliseen Belle ja Beast pyyhkeeseen, tai vaaleanpunaiseen perhospyyhkeeseen. ;)

   Poista
  3. Tätä diiliä sun ei ole sitten lupa perua. Se on jo melkein postissa. Ja Suomeen tullessas jätät sen sitten kotia. Nih.

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.