keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Arvonta on suoritettu

Kaksvuotissynttäreiden ja alkavan vuoden kunniaksi järjestetämäni arvonta on suoritettu. Käytin peräti kahta satunnaisgeneraattoria, voitteko uskoa. Ensimmäinen oli ihan perinteinen random.org, joka valikoi nummeron kolme. Tämä kolmonen sitten syötettiin lottokoneen liveversioon. Huomaa Lottokone alkuperäispakkauksessaan alla olevassa kuvassa. Kone on tuossa vielä uuden karhea, kuva on otettu vuosia sitten.

Koneen toimintaa piti vähän dokumentoida, vaikka valaistusolosuhteet olivatkin vähän hämäriä. Hämärähommia siis tehtiin, ja saatiin vain söheröjä kuvia aikaan. Vaan onhan ne tähän laitettava, tietystikin.
Alkuasetelma
Lottokone käynnistyy käskyllä "Ota!"
Virallisesti valvottu arvontalipuke toimitettu
Ensinnä tuodut laput järjestyksessä
Ja loput laput

Lottokone toimii siten, että voittaja oli kolmas lappu, jonka kone kiikutti emännän käteen. Tällä kertaa voittajaksi arvottiin JENNYF! Laitatko miulle sähköpostilla osoitetietosi tulemaan? Miuthan tavoittaa osoitteesta miunmaunkoru miuku gmail piste com.

Koskapa voittaja oli kommentissa valikoinut itselleen palkinnoksi riipuksen, niin päätin sitten omavaltaisesti järjestää lisäarvonnan tuolle toiselle vaihtoehdolle elikkäs huiville. Tuoduista lipukkeista valittiin kolmas, jossa vaihtoehtona oli huivi tai toivetta ei oltu eritelty. Sen kohdalla onni osui METALLIKÄSSYMIEHEN kohdalle. Jos maltat odottaa viikon, niin saat huiviloisen kuriiripostilla.

Onnea molemmille voittajille! Lottokone kiittää ja kuittaa! Ihan parasta tulevaa vuotta jokaiselle!

PS: Lottokoneelle piti vuosia sitten opettaa Ota-käsky, kun emäntä oli rähmäkäpälä. Kaikki pikkutavarat putosivat terassin alle, eikä ihminen päässyt hakemaan niitä mitenkään sieltä pois. Vaan minne ihminen ei mahdu, sinne kääpiömäyräkoira menee taatusti! Parhaillaan ukkeli toi terassin alta kaikki heinänkorret ja oksanpätkät ennen pudonnutta sytkäriä, että sai mahdollisimman monta palkkaa. Palkkahan tietysti pitää antaa jokaisesta toimitetusta esineestä. Ei tyhmä jätkä laisinkaan.

20 kommenttia:

 1. Ihana Lottokone hoiti homman hienosti (vaikka ei ottanutkaan mun lappua)! Mitein miten kissan sais opetettua samaan...
  Tuli tuosta mieleen yhden tuttavapariskunnan koira, joka juuttui mökillä meidän takaterassin alle. Ihmeteltiin vaan et miät se siellä rapistelee. Koiraparka oli juuttunu eikä osannut pakittaa vaan yritti koko ajan eteenpäin. Piti sit purkaa puoli terassia et saatiin se pois... Samalla kyllä löytyi aika monta kadonnutta haarukkaa ja pikkulusikkaa.
  Hyvää Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lottokone on lahjomaton, se tuo laput ihan omavaltaisessa järjestyksessä :-) Kyllä tuon saman saa kissullekin opetettua operantin ehdollistamisen avulla. Voi vaan vaatia vähän enemmän hommaa kuin koiran kanssa, tai ainakin hyvää kissan sielunelämän tuntemista.

   Voi teidän tuttavaperheen koiraparkaa. Toivottavasti toinen ei mennyt ihan paniikkiin jumittaessaan terassin alle. Se voi olla aika pelottavaa.

   Poista
 2. Onnea voittajille. Ihanat palkinnot saitte.
  Hyvää Uutta Vuotta 2015.

  VastaaPoista
 3. Hahhahhah :D :D Miten ihana kone!! :D

  Meidän koneet ei toimi noin, valitettavasti... :P Juu, ONNEA voittajille!

  OIKEIN HYVÄÄ UUTTA VUOTTA!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiks nyt sanoa, että äijähän on ihan kone? Höhöö, huono vitsi. Osaan hyvin huonoja vitsejä.
   Oikein hyvää uutta vuotta sinulle ja perheellesi, Arkimamma!

   Poista
 4. Mahtava multitalentti maastonakki toimii myös lottokoneena! Onnittelut voittajille!! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, mäyräkoirasta on niiiiiin moneksi. Meillä se on ulkoilukaveri, lottokone, herätyskello, lämpötyyny, saunakaveri, kompostori, lelujen ja roskien kerääjä, ovikello... Sen lisäksi tietysti tokokoira, jälkikoira, oravakoira, myyräkoira, juoksukoira, uimakoira, kaverikoira. Mitähän vielä. Noh, tärkein tehtävä on olla mamman rakas mussukka.

   Poista
 5. Oi, onnea voittajille!
  Ja mikä mahtava karvainen lottokone!!
  Ihanaa ja Mahtavaa Uutta Vuotta<<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on vähän tällainen ylikarvainen versio, kun se kuuluisa joku ei ole saanut aikaiseksi trimmaamista :-)
   Mahtavaa tätä vuotta sinulle myös!

   Poista
 6. Huippu lottokone! Onnea voittajalle.

  Iloa ja onnea sinulle uuteen vuoteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipä hei, Katri! Hienoa vuotta 2015 sinulle myös - ja karvakorvalle raapsutuksia!

   Poista
 7. IHANA arpakone ja IHANA voitto ja IHANA vuodenaloitus! :-) Kiitos! Laitan viestiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin kävi - Onnea!
   Arjen koittaessa paketti lähtee postipaten kyytiin.

   Poista
 8. Oi, oi, nyt meni tämä arvonta meikältä ihan ohi :), mutta ihana lottokone sulla :) mäyriksistä on niin moneksi :) Mullakin on ollut koira, joka oppi nostamaan roskat roskakoriin :) kyllä koirat on niin oppivia ja viisaita :) Ihanat sukat muuten tuolla ed.postauksessa. Ja aivan ihanaa ja toimeliasta kuluvaa vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää tätä vuotta sinulle, Sari!
   Eiköhän jotain pientä arvontaa tule vastakin, elä huoli.
   Kun vielä tuon koiran tavaroiden/lelujen/roskien keräämisen saisi automaattiseksi. Tai hei, pyykit pyykkikoriin?

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Meillä oli ihan hirrrrveen kivaa lotota. Sesse yritti välillä tuoda kolmea lappua kerralla ja loukkaantui mokoma, kun käskin pudottaa ne ja ottaa vain yhden.

   Poista
 10. Voi ei, missasin tämän arvonnan ihan kokonaan :( ihan paras lottokone, voiskohan meidän kissoista kouluttaa samanlaista...hmm..tuskinpa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasken sen varaan, että Megaman-lottokone on toiminnassa vielä joitain vuosia, jotta ehdit osallistua johkun toiseen arvontaan :-)

   Uskon kyllä, että kissalle sa hyvinkin opetettua saman. Pitää vaan tietää mikä sille on paras palkka. Mä olen paremmin selvillä koiran sielunelämästä ja osaan lukea niitä paremmin, vaikka talosta löytyy kissakin. Meidän vanhalle jellonakissalle en taida enää viitsiä alkaa opettamaan. Noutotaipumus siltäkin kyllä löytyy vahvana, eli sikäli ei ois iso homma.

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.