keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Herbivore

Olen vallan ihastunut Stephen Westin huivimalleihin. Herbivore on ensimmäinen neulomani, toki ohjeita on tullut ostettua pari muutakin. Reilu viikko sitten aloittelin Daybreakin, mutta tämä on nyt ensin esittelyvuorossa. Stephenin mallit ovat jotenkin tosi kivoja, hieman erilaisia, useamman värin käyttöön sopivia. Tämä Herbivore tuntuisi olevan malli, johon käy oikeastaan väri kuin väri. Olen nähnyt kuvia liukuvärjätystä, yksivärisestä, semisolidista, vaikka mistä langasta tehtynä, ja kaikki näyttävät hyvältä. Tykkään  ihan valtavasti näistä kierretyin silmukoin kudotuista osioista.

Miulla oli tarve 'ei minkään väriselle' huiville. Sellaiselle, jota voi käyttää minkä värin kanssa tahansa. Olenhan päättänyt opetella käyttämään huiveja muutenkin kuin takin alle kaulaan ryntättynä. Langaksi valikoitui kesällä 2013 värjäämääni Pikkusiskoa. Olen jättänyt langan osin alkuperäisen harmaaksi, ja värjännyt osin ilmeisesti sinipuulla. Tumma osuus näyttää oikeastaan hyvin tummanharmaalta tai haaleanmustalta. Lankaa oli alunperin juurikin 100g/376m, jolla Herbivoresta piti tuleman (ikävä kyllä) hieman alkuperäisohjetta pienempi.

Yksinkertaisen ohjeen mennäposotin nelosen koivupyöröillä. Täytyy sanoa, että vaikkei ohjeessa montaa riviä olekaan, niin sen seuraaminen meinasi olla tuskaa ennenkuin malli alkoi hahmottua päässä. Huomaan, että minun on paljon helpompi lukea kaaviota kuin rivi-riviltä sanallisia ohjeita, joita jenkkiohjeet tuppaavat olemaan. Kun samalla kutoo ja yrittää viereisestä paperista lukea k2, yo, p to m, *slm, k1, (p1tbl, k1) to m, slm, p1tbl, slm, k1, (p1tbl, k1) to m, slm*, p to m, repeat from * to *, p to m, repeat from * to *, p to last sts, yo, k2, niin meinasi mennä hitupikkuisen paikka sekaisin, vaikka ohjeet hyvin selkeät ovatkin. Ja tulipahan opeteltua nurjan neulominen tbl. Mitähän se on suomeksi? Noh, sieltä silmukan takajalasta jotenkin kiertäen kumminnii.

Puikoilta putosi tällainen ryttymytty. Kummasti pingottaminen vaan muuttaa tilannetta, huivi on todella kivan muotoinen. Tykkään enemmän tällaisesta kuin aiemmin neulomistani kolmiohuiveista. Jos jaksaisin, niin tahtoisin kutoa tällaisen, mutta paljon isomman.

8 kommenttia:

 1. Kaunis huivi, niin malliltaan kuin väriltäänkin. Ehdottomasti kaavioita on helpompi seurata kuin tekstiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen täysin samaa mieltä :-) Tämä kannatti neuloa!

   Poista
 2. Kivan näköinen huivi. Harmaa on niin tyylikäs väri :)

  Sanalliset ohjeet ovat sanonko-mistä, kaavioita pitää olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, juurikin näin. Kaaviot ovat pop ja rock. Niidenkin lukeminen on miulla vielä vähän haparoivaa, mutta on se miljuuna kertaa helpompaa kuin sanallisen ohjeen kanssa tahkoaminen.

   Poista
 3. Toi näyttää niiiiiin lämpöiseltä. Tykkäys ja plussa päälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En edes tiedä kuinka lämmin tämä on. En ile raatsinut vielä käyttää :-D Silittelen ja ihailen vain.

   Poista
 4. Mulla on ystävän neuloma herbivore ja se on oikeasti ainut huivi, joka on oikeasti käytössä. Niin sopivan mallinen ja pysyy paikoillaan takin allakin. Se ei kuulemma toimi isompana (itte en oo kokeillut mut oon kuullu juttua).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, enpä osannut ajatella, ettei tämä toimisi isompana. Ehkä siihen on syy, että suunnittelija on suunnitellut tämän juuri tämän kokoiseksi. Ehkä en sit just lähe tikuttelemaan isompaa.
   Tykkään tästä mallista tosi kovasti. Kun aikaa joskus jää, niin tekis mieli tehdä näitä lisää. Ihan ittelle erivärisiä ja lahjalaatikkoon myöskin. Saas kattoo.

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.